Podravki sedam odličja Superior Taste Award – najprestižnije svjetske nagrade u segmentu prehrane

Zvijezde među nagrađenima su Borovnica voćni namaz 100% iz voća s 3 STA zvjezdice te Vegeta Spirulina, Pileća pikant pašteta i Vegeta Grill Classic s osvojene 2 STA zvjezdice

Podravka je i ove godine zabilježila veliki uspjeh na međunarodnom ocjenjivanju kvalitete Superior Taste Award, najcjenjenije nagrade u segmentu prehrane u svijetu, sa sedam osvojenih odličja za kvalitetu i okus svojih proizvoda. Podravka u ovom ocjenjivanju sudjeluje od 2008. godine, već 15 godina zaredom, a do danas su Podravkini proizvodi osvojili više od 150 Superior Taste Award odličja.

Glavna zvijezda među ovogodišnjim dobitnicima je Borovnica voćni namaz 100% iz voća koji je već drugu godinu za redom osvojio 3 STA zvjezdice. Veliki uspjeh ostvarili su i proizvodi Vegeta Spirulina, Pileća pikant pašteta i Vegeta Grill Classic s osvojene 2 STA zvjezdice.

Borovnica voćni namaz 100% iz voća ne sadrži dodane boje i konzervanse, a svojom prirodnom aromom osvaja od prve. Borovnice ovom prirodnom voćnom namazu daju neodoljiv miris, pun okus i bogatu teksturu. Vegeta Spirulina jedinstven je dodatak jelima na tržištu. Njena posebnost dolazi upravo od spiruline, modrozelene alge koja ima brojne zdravstvene koristi, a Vegeti daje zanimljivu zelenu boju. Pileća pikant pašteta pripremljena je od 100% mesa filea i zabatka, a obožavaju je ljubitelji jačeg okusa i dozirane ljutine koji cijene pravi gurmanski doživljaj. Vegeta Grill Classic krije tajnu savršenog roštilja. Okuse namirnica za roštilj zaokružit će savršenom kombinacijom začina, a vas pretvoriti u pravog majstora grila.

Također, s jednom zvjezdicom nagrađeni su proizvodi Podravka goveđi gulaš, O’Plant Veggie burger te Vegeta Natur mješavina za piletinu s vrhnjem i biljem.

Superior Taste Award dodjeljuje International Taste & Quality Institute – iTQi sa sjedištem u Bruxellesu, a za ovu prestižnu nagradu konkuriraju kompanije iz više od 120 zemalja svijeta. Superior Taste Award odličja dodjeljuje žiri koji čini preko 200 članova iz više od 20 zemalja. Prestižne nagrade dodjeljuju se onim proizvodima koji uspješno prođu slijepa testiranja koja provodi žiri sastavljen od vrsnih svjetskih chefova i sommeliera, pri čemu, između ostalog, osobitu važnost pridaju ocjeni okusa, mirisa, teksture i izgleda proizvoda.