Kompanije ASEE i Payten okupile kremu egipatske financijske scene na Digital Touchpoint konferenciji u Kairu

Robert MIhaljek, direktor prodaje za međunarodna tržišta kompanija ASEE i Payten

Konferencija Digital Touchpoint Egypt okupila je lokalne i međunarodne stručnjake kako bi razgovarali o budućnosti digitalnog bankarstva, plaćanja i sigurnosti u Egiptu

Kompanije ASEE i Payten, renomirani igrači u industriji plaćanja i digitalizaciji banaka diljem svijeta, proteklog tjedna su organizirale konferenciju “Digital Touchpoint Egypt” u Kairu. Nakon tri uspješne konferencije u Zagrebu, ovo je prva Digital Touchpoint konferencija koja je održana van granica Hrvatske.

Događaj koji je održan pod pokroviteljstvom Federacije egipatskih banaka, okupio je lokalne i međunarodne stručnjake i lidere industrije kako bi istražili budućnost digitalnog bankarstva, plaćanja i sigurnosti te izazove i prilike u razvoju egipatskog digitalnog okruženja.

Hrvatski stručnjaci, Damir Popović iz kompanije IT sistemi, Alen Beganović iz Eternauta te Andrea Sarić, Robert Mihaljek, Krešimir Šuljak i Domagoj Ciković iz ASEE, predstavili su europska iskustava i najbolje prakse.

Damir Popović, CEO, IT Sistemi

Ahmed Hodieb, CEO kompanije Payten Egypt istaknuo je značaj događaja: „Digitalna disrupcija munjevito osvaja gospodarstva, mijenja lice poslovanja i naših života te predstavlja brojne mogućnosti, ali i velike izazove za mnoge sektore gospodarstva. Digitalna transformacija bilježi značajan napredak u arapskom svijetu s eksponencijalnim rastom u Egiptu, obećavajući zlatno doba za širenje tržišta i rast kroz napore vlade, poduzetnika i kompanija poput naše.

Tehnologija pokreće inovacije u mnogim ključnim sektorima gospodarstva i svi se moramo prilagoditi njezinoj sve većoj prisutnosti u našim životima. Ovom konferencijom nastojimo pokrenuti dijalog i razmjenu znanja te promicati gospodarsku i tehnološku prisutnost Egipta na svjetskoj pozornici.“

S više od 160 registriranih sudionika iz 38 najvećih egipatskih banaka konferencija dodatno naglašava napore ASEE i Paytena da potaknu digitalne inovacije u svim zemljama u kojima posluju.

Digital Touchpoint Egypt

Igor Gržalja, CEO ASEE Hrvatska, naglasio je predanost ASEE Grupe Egiptu rekavši: “Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti stručnjake koje smo uspjeli okupiti u Egiptu, kako na pozornici tako i među našom cijenjenom publikom. ASEE Grupa usmjerna je postati pouzdan partner egipatskih banka i drugih kompanija u segmentima digitalnog bankarstva, plaćanja i sigurnost. S našim golemim iskustvom i stručnošću u digitalizaciji industrija diljem svijeta, uvjeren sam da ćemo to i postići.“

Konferencija je osmišljena tako da pokriva širok raspon tema, od inovacija u digitalnom i mobilnom bankarstvu do razvoja ekosustava plaćanja. Kroz produktivne rasprave i razmjenu znanja, događaj je omogućio platformu za rast i inovacije, gurajući Egipat naprijed na njegovom digitalnom putovanju.

O ASEE & Paytenu:

ASEE je jedna od najvećih IT kompanija u Europi u području proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja. Tvrtka pruža ICT rješenja za različite industrijske vertikale, uključujući financijski sektor, industriju plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije, a pod imenom Payten nudi proizvode i usluge u području plaćanja. Payten je prisutan u Egiptu od 2019. godine gdje nudi svoje usluge i podržava klijente u segmentu naprednih platnih rješenja. ASEE Grupa posluje u 23 zemlje i zapošljava više od 3800 ljudi diljem svijeta.