Predstavljen Fieldwork 4 RES za efikasno upravljanje projektima obnovljivih izvora energije

Skup je organizirala tvrtka IT Sistemi, članica ASEE Grupe, s ciljem pružanja smjernica za uspješnu realizaciju i upravljanje projektima obnovljivih izvora energije, istaknuvši važnu ulogu regulatornih okvira i tehnologije u povećanju učinkovitosti

U Zagrebu je 6. lipnja 2023. održano predstavljanje Fieldwork 4 RES rješenja, popraćeno dinamičnim diskusijama vodećih stručnjaka u području digitalne transformacije i obnovljivih izvora energije. Skup je organizirala tvrtka IT Sistemi s ciljem pružanja smjernica za uspješnu realizaciju i upravljanje projektima obnovljivih izvora energije, istaknuvši važnu ulogu regulatornih okvira i tehnologije u povećanju učinkovitosti.

Na skupu je po prvi put predstavljeno holističko rješenje Fieldwork 4 RES tvrtke IT Sistemi, čija je vrijednost prepoznata i od strane Europske unije. Radi se o integriranom rješenju za upravljanje imovinom te projektiranje, planiranje i provedbu izgradnje obnovljivih izvora energije.

“Sofisticirani uređaji i softveri postali su neizostavni za planiranje i realizaciju projekata obnovljivih izvora energije. FieldWork4RES, uz podršku Centra za digitalnu izgradnju Hrvatska i Udruženja obnovljivih izvora energije HGK te važnih partnera kao što su RP Global i Professio Energia, omogućava kvalitetnu pripremu informacija, fleksibilno upravljanje procesima i optimizaciju poslovanja u svim fazama projekta. Standardizirana priprema i razmjena informacija osiguravaju maksimalnu kvalitetu realizacije, a to je ono čemu težimo i kad je riječ o razvoju svih naših proizvoda i usluga”, izjavio je Marin Curavić iz IT Sistema.

Skup je privukao istaknute kompanije i stručnjake iz javnog i privatnog sektora koji su s velikim entuzijazmom podijelili svoja znanja, razmišljanja i iskustva. Među njima su se našli Igor Šumonja iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, Ivan Strunje iz Hrvatske Gospodarske Komore, Andro Baćan iz Energetskog Instituta Hrvoje Požar, Nikola Karadža iz tvrtke Professio Energia, Monika Mlakić iz tvrtke DCT Croatia, Martina Pavlović Cerinski iz tvrtke Elektroprojekt i Josip Živković iz tvrtke RP Global.

Tvrtka IT Sistemi – Nove Tehnologije d.o.o., jedna je od vodećih IT tvrtki u regiji specijalizirana za implementaciju rješenja za upravljanje dokumentima, korporativnim sadržajem i poslovnim procesima. Tvrtka pruža ICT rješenja za različite industrije, uključujući financijski sektor, telekomunikacije, osiguranja i javnu upravu. Okuplja preko 100 stručnjaka, a uredi su smješteni u Splitu i Zagrebu. Od 2021. godine djeluje kao članica ASEE grupacije, jedne od najvećih IT kompanija u Europi na području proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja.