FARMER’S TREE – domaće voće vrhunske kvalitete

Svjesni bogatstva koje hrvatska plodna zemlja pruža, blage klime i sunčanog mediteranskog podneblja, Nutrifit FOOD je svojim brendom Farmer’s Tree napisao prekrasnu priču u kojoj su glavni junaci upravo domaći, lokalni, rukom brani proizvodi vrhunske kvalitete. To je jedna od onih priča koje nas podsjete na djetinjstvo, berbu smokava i potragu za jagodama te bakinu kuhinju u kojoj se krčkao džem od marelica i namaz od šljiva. Upravo ta sjećanja Farmer’s Tree ponovo oživljava u svojim staklenkama kroz tradicionalne okuse premium namaza i ekstra džemova.

Smještena u srcu Slavonije, regiji s idealnim geo-klimatskim uvjetima, tvornica je od samih početaka postavila visoke standarde proizvodnje, a kada ju je preuzela tvrtka Nutrifit FOOD postala je najveći prerađivač voća takve vrste u Hrvatskoj. Kao apsolutni prioritet postavljena je vrhunska kvaliteta koja se postiže kultiviranjem, čistoćom plodova te korištenjem moderne tehnologije koja omogućava zadržavanje svježih okusa i nutritivnih vrijednosti voća.

Svoje partnere pronalaze isključivo među domaćim proizvođačima koji iskustvo temelje na dugogodišnjoj tradiciji njegovanja ploda i očuvanja prirode. Uzgoj voćnjaka u rukama je stručnjaka koji pomno prate vrijeme dozrijevanja pritom osiguravajući punoću okusa i zadržavanje prirodnih aroma. Voće se bere ručno što omogućava pažljivo biranje svakog ploda kako bi samo najbolji prošli proces obrade i dospjeli u staklenku.

Što ove esktra džemove i premium namaze čini tako posebnima?

Visok udio voća na 100 g gotovog proizvoda presudni je element koji njihovim ekstra džemovima i premium namazima daje punoću okusa i prirodnu aromu. Kao čuvari izvornih vrijednosti voća žele sačuvati autentične okuse zbog čega voće prolazi prirodan postupak pasterizacije, a sami proizvod je bez dodanih boja, aroma i konzervansa.

Rezultat je visokokvalitetan proizvod temeljen na prokušanim, tradicionalnim recepturama s naglaskom na okuse voća koje sretno dozrijeva pod mediteranskim suncem, ili na plodnoj zemlji domaćih proizvođača poput jagode, maline, smokve, marelice, šljive i višnje.

‘Farmer’s Tree’ je filozofija života u skladu s prirodom zbog čega tvornica vodi posebnu brigu o unapređenju kvalitete okoliša i djeluje u skladu s moralnim, etičkim i zakonskim odredbama i propisima o njezinu očuvanju. Surađujući s lokalnim poljoprivrednicima, osim što daju podršku održivoj poljoprivredi, osiguravaju da sirovine dolaze iz provjerenih, etičkih i održivih izvora.

Beskompromisna kvaliteta

Kvaliteta proizvoda je njihov apsolutni prioritet zbog čega voće prolazi strogo kontrolirane faze proizvodnog procesa koje počinju već na nasadima njihovih kooperanata. Potom, sirovine prolaze detaljne analize prema visokim zahtjevima i standardima sustava kontrole kvalitete.

Kompletna proizvodnja i proizvodni procesi usklađeni su sa strogim IFS standardom te EU regulativama vezanim uz proizvodnju hrane dok se analize (nutritivne vrijednosti, mikrobiologija, pesticidi, teški metali i radioaktivnost) redovno provode u specijaliziranim laboratorijima.

Baš svaki stadij putovanja voća, od ručne berbe pa do obrađenog proizvoda i njegova putovanja do staklenke, posvećen je postizanju beskompromisne kvalitete. A Nutrifit FOOD ne pristaje na manje od ukusnog i – najboljeg.