Jamnica stipendira 2. generaciju jaskanskih logističara

Na prvom upisnom roku popunjena su sva mjesta za prvi razred druge generacije jaskanskih logističara, a Jamnica ih podržava stipendijama za sve četiri školske godine

Upoznati s potrebama i izazovima tržišta rada te važnosti obrazovanja za razvoj zajednice, Jamnica će od nove školske godine stipendirati 26 učenika koji su upisali smjer za tehničara logistike i špedicije u Srednjoj školi Jastrebarsko. Već u prvom upisnom roku bila su popunjena sva mjesta, a velik broj prijavljenih, njih 87, dokaz je kvalitete ovog obrazovnog smjera.

“Za ovim deficitarnim zanimanjem nastavit će rasti potražnja na tržištu rada, pogotovo u našem gradu u kojem su mnoge tvrtke smjestile svoje logističke centre. Jedna među njima je i Jamnica plus, kojoj ovim putem zahvaljujem što nam se pridružila u podupiranju kvalitetnog obrazovanje za naše učenike, kako bi u budućnosti što bolje konkurirali na tržištu rada”, rekla je Sonja Stipanović, ravnateljica Srednje škole Jastrebarsko dodajući kako je jako važno da se kroz projekt učenici upoznaju i s praktičnim radom.

Jamnica će aktivno sudjelovati u obrazovanju budućih tehničara logistike, pružajući im punu stipendiju svake godine tijekom njihovog četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja.

“Logistika je jedan od ključnih dijelova poslovanja Jamnice. Zato nam je iznimno drago što ovim obrazovnim programom možemo doprinijeti kvalitetnom obrazovanju budućih stručnjaka logistike, ali i podržati razvoj lokalne zajednice u kojoj djelujemo. Vjerujemo kako je ovo samo početak naše suradnje, a planiramo podržati još mnoge buduće generacije logističara. Svim učenicima želimo uspješnu novu školsku godinu”,  kazao je Ivan Mandić, direktor lanca opskrbe u Jamnici.

Prvi korak za nastavak obrazovanja

Grad Jastrebarsko također će podupirati mlade stručnjake u njihovom obrazovanju osiguravajući im besplatne udžbenike i informatičku opremu za što lakše savladavanje gradiva. Nakon završetka srednje škole, polaznici ovog jedinstvenog smjera moći će nastaviti obrazovanje na preddiplomskom studiju Logistika i mobilnost na Sveučilištu Sjever u Koprivnici i Varaždinu.

„Kao grad u kojem je logistika jedna od ključnih industrijskih grana, iznimno nas veseli ovogodišnji veliki interes mladih za upis u našu školu, točnije smjer za tehničara logistike i špedicije. S partnerima, među kojima je i Jamnica, nastavit ćemo pratiti i podržavati nove generacije jaskanskih logističara u njihovom obrazovanju i profesionalnom razvoju“, kazao je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.

Smjer Promet i logistika pokrenut je prošle godine u Srednjoj školi Jastrebarsko, a rezultat je suradnje između grada Jastrebarsko te obrazovnih i gospodarskih organizacija.