Tommy pokreće kampanju ‘Ima sreće za sve’

Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji – glavna je poruka kampanje „Ima sreće za sve!“ koju trgovački lanac Tommy pokreće u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, s osnovnom idejom i ciljem povećanja broja udomiteljskih obitelji i razvoja kvalitetnog udomiteljstva.

Odrastanje u sigurnoj i podržavajućoj obitelji iznimno je važno za rast i razvoj svakog djeteta. Kada nije moguće, nije sigurno ili nije u najboljem interesu djeteta da živi s vlastitom obitelji, udomiteljske obitelji pružaju djetetu najbolju alternativnu skrb. Odrastajući u brižnoj i poticajnoj udomiteljskoj obitelji djeca dobivaju priliku osjetiti toplinu obiteljskog doma te sigurnost, pripadnost i podršku.

UNICEF već godinama ulaže u razvoj kvalitetnog udomiteljstva, kako bi podržao napore da se svakoj djevojčici i svakome dječaku omogući odrastanje u obitelji. Sada, uz podršku Tommyja, UNICEF nastavlja provoditi programe kojima je cilj da što veći broj djece odrasta u obitelji, odnosno da se poveća broj udomitelja i osigura kvalitetnija podrška udomiteljskim obiteljima, posebice u Splitsko-dalmatinskoj županiji, primorskoj Hrvatskoj i drugdje gdje u najvećoj mjeri nedostaje udomiteljskih obitelji.

Tommy je kao društveno odgovorna kompanija i do sada inicirao i realizirao niz humanitarnih projekata kojima se potiče dobrobit najmlađe populacije, kroz podršku institucijama, organizacijama, događajima i pojedincima. Dajući svoj konkretan doprinos takvim aktivnostima Tommy, između ostaloga, senzibilizira javnost na potrebu razvoja društva koje će biti stimulativno u procesima odrastanja i razvoja djece, a i ova suradnja s UNICEF-om je na tom tragu.

Sredstva prikupljena kroz kampanju “Ima sreće za sve!” Tommy će donirati za programe jačanja kapaciteta stručnjaka iz sustava socijalne skrbi i odgojno-obrazovnih djelatnika u vrtićima i školama, kao i za daljnju senzibilizaciju građana s ciljem podrške udomiteljskim obiteljima i djeci u udomiteljstvu, u 9 županija gdje Tommy djeluje.