Futuristički solarni automobil stiže u Australiju uz pomoć tvrtke Gebrüder Weiss

Solarni automobil, momčad sveučilišta ETH Zürich, Frank Haas, voditelj korporativnih komunikacija (sedmi slijeva), Katharina Zimmerling, voditeljica podružnice Air & Sea Zürich i Vanessa Hafner, voditeljica tima za digitalne komunikacije (sljedeći udesno, svi iz tvrtke Gebrüder Weiss). (Izvor: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

Službeni logistički partner podrška je sveučilištu ETH Zürich na putu do Australije, gdje se održava utrka World Solar Challenge 2023.

Momčad aCentauri Solar Racing sveučilišta Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) u Zürichu angažirala je međunarodnu logističku tvrtku Gebrüder Weiss za prijevoz inovativnog solarnog automobila u Australiju.

Frank Haas, voditelj korporativnih komunikacija tvrtke Gebrüder Weiss

Upravo se tamo krajem listopada 2023. održava utrka World Solar Challenge. Jedinstvena je to utrka u kojoj 31 tim prelazi golemih 3 000 km od Darwina preko australske divljine do Adelaidea koristeći samo solarnu energiju.

Tvrtka Gebrüder Weiss stoga stupa na scenu. Kako bi osigurali da ovo visokotehnološko vozilo bude na vrijeme na startnoj liniji, kreiran je logistički plan koji uključuje kopneni, pomorski i zračni prijevoz.

„Kao globalna logistička tvrtka, pokretači smo inteligentnih rješenja za prijevoz i aktivno oblikujemo mobilnost budućnosti”, izjavio je Frank Haas, voditelj korporativnih komunikacija tvrtke Gebrüder Weiss.

Solarni automobil mora prijeći udaljenost od 3000 kilometara kroz Australiju koristeći samo solarnu energiju. (Izvor: aCe / Tribecraft)

„Solarni automobil momčadi aCentauri predvodnik je ove tehnologije s potencijalom da donese revoluciju u sektor prijevoza te nam je upravo to najveća motivacija da budemo podrška momčadi na njihovom putovanju u Australiju.“

Precizan rad: student lemi tiskanu pločicu za solarni automobil. (Izvor: Gebrüder Weiss / Roman Hartl)

Studenti su gotovo godinu dana radili na razvoju i implementaciji ovog solarnog automobila. Dizajniran za izdržljivost i maksimalnu energetsku učinkovitost, simbol je budućnosti u kojoj okoliš zauzima središnje mjesto. „Naravno, voljeli bismo pobijediti u utrci. Ali ono što nam je jednako važno je preuzimanje aktivne uloge u razvoju učinkovitih, ekološki prihvatljivih rješenja”, objašnjava Alexandr Ebnöther, voditelj momčadi aCentauri. „Uz potporu tvrtke Gebrüder Weiss možemo pokazati da su automobili na solarni pogon i održiva mobilnost mogući.”

U tvrtki Gebrüder Weiss posebno smo fokusirani na alternativne pogone. Primjerice, solarni automobil momčadi aCentauri prvu će dionicu puta prijeći na našem teretnom vozilu na vodikov pogon s nultom emisijom.

Gebrüder Weiss redovito izvještava o pripremama i napretku suradnje putem stranice posvećene ovoj suradnji (http://www.gw-world.com/solarracing) i raznih kanala na društvenim mrežama.