Ljetna sezona u Hrvatskoj: Hrvatski građani i turisti ovog ljeta naručivali dvostruko više salate i plodova mora

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Glovo, multikategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, predstavlja ljetne trendove potrošača na temelju narudžbi domaćih i stranih korisnika ove aplikacije u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Puli i Osijeku, najpopularnijim ljetnim odredištima u Hrvatskoj.

Tako su, prema podacima Glova, u razdoblju od sredine svibnja do sredine rujna u tim gradovima hrvatski građani i njihovi gosti najviše naručivali cheeseburgere, krumpiriće i nuggetse.

Iako korisnici vole brzu hranu, salate i morski plodovi su jela s najvećim porastom narudžbi ove ljetne sezone, i do dvostruko više u odnosu na prethodnu godinu.

Kad je riječ o gradovima, Zagreb, Split i Osijek su gradovi s najviše narudžbi tijekom ljetne sezone, dok su Split i Pula imali najveći porast narudžbi od sredine svibnja.

Općenito, hrvatski korisnici aplikacije, ali i strani turisti, aplikaciju Glovo posljednjih su mjeseci najviše koristili na kraju dana, odnosno za vrijeme večere, od 19 do 22 sata.

Najskuplja ovoljetna narudžba putem aplikacije Glovo sadržavala je 43 proizvoda iz lokalnog supermarketa. Ova velika paleta artikala isporučena je jednom od vjernih korisnika Glova u Zagrebu, a platio ih je ukupno 120 eura.

Zanimljivo je da je dan s najviše narudžbi tijekom ljetne sezone bio 8. rujna, dan kada je hrvatska nogometna reprezentacija igrala utakmicu protiv reprezentacije Latvije. Navijači su taj dan u velikom broju koristili aplikaciju Glovo, slaveći još jednu veliku pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije.

Sve ovo Glovo postiže zahvaljujući velikom izboru partnera u gore navedenim gradovima, uključujući restorane, trgovine mješovitom robom i maloprodajne trgovine.