PBZ grupa donirala izgradnju ‘street workout parka’ Centra za odgoj i obrazovanje Lug

Centar za odgoj i obrazovanje Lug proslavio je svoj dan pustivši u upotrebu street workout park, koji je izgrađen i opremljen donacijom PBZ grupe. Ovu donaciju od 25.610,00 eura PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, realizirala je u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem, putem kojih pomaže projekte za dobrobit djece i mladih diljem zemlje.

Kako bi osigurala bolju budućnost i ostvarila pozitivne promjene u društvu, samo u sklopu ovoga projekta Grupa je do sada donirala 4,4 milijuna eura te realizirala 74 donacije pedijatrijskim odjelima i dječjim domovima diljem Hrvatske.

„Drago mi je da smo u sklopu našeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem pomogli Centru za odgoj i obrazovanje Lug, doniravši mu sredstva koja su omogućila izgradnju street workout parka. S Centrom Lug veže nas uspješna suradnja te smo mu već ranije, također kroz ovaj projekt, donirali sredstva za opremanje vježbališta, raznih radionica i nastavnih kabineta. Nadam se da će novi street workout park uljepšati svakodnevne trenutke korisnika Centra, poboljšati kvalitetu njihova života i obogatiti njihovo slobodno vrijeme novim aktivnostima“, istaknula je Ana Kovač, izvršna direktorica Ureda za upravljanje zadovoljstvom klijenata i Premium Concierge usluge PBZ Carda.

„U skladu s intervencijskim potrebama naše djece, uočavamo iznimnu potrebu usmjeravanja fizičkih aktivnosti kroz tjelovježbu s potrebom smanjenja tendencije agresivnosti, frustracije, depresije i anksioznosti te olakšanje funkcioniranja u različitim područjima života. Stoga zahvaljujem PBZ grupi na ovoj donaciji i na podršci našoj djelatnosti kako bismo rehabilitaciju korisnika učinili što kvalitetnijom i ohrabrili ih da razvijaju svoj jedinstveni potencijal“, istaknula je Nataša Grković Šola, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Lug.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug provodi programe srednjoškolskog obrazovanja i stručnogosposobljavanja mladeži s intelektualnim oštećenjima u dobi od 14. do 21. godine života koji se školuju po posebnom programu za pomoćna zanimanja. Djelatnost Centra pokriva rehabilitaciju djece i mladih, pojačanu brigu i nazor, resocijalizaciju, reintegraciju u zajednicu te pružanje psihosocijalnih usluga. Centar organizira ranorazvojnu podršku najmlađim korisnicima kroz terapijske tretmane tima stručnjaka te uslugu poludnevnog boravka korisnicima starije životne dobi.