Lidl Hrvatska nositelj prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer 2024.

Lidl Hrvatska - Ljudski resursi centrale, podružnica i Korporativne komunikacije

Neovisni „Top Employers Institute“ dodijelio je po prvi puta prestižni certifikat Top Employer Lidlu Hrvatska i time ga potvrdio kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Ove godine po prvi puta sve su Lidl zemlje odlikovane Top Employer certifikatom, što ujedno donosi dodatno priznanje Top Europe.

„Ponosni smo na činjenicu da je Lidl ove godine u svim zemljama u kojima posluje odlikovan kao Top Employer. Za Lidl je od izuzetne važnosti da svojim zaposlenicima omogući najbolje moguće radno okruženje za osobni rast i razvoj, jednakost prilika, timski rad i učinkovitost“, istaknula je voditeljica sektora Employee Lifecycle Ana Biloš.

Tvrtke koje imaju certifikat Top Employer zalažu se da njihovi zaposlenici budu u središtu poslovanja te da im se omogući izvanredno radno okruženje. Top Employers Institute ispituje tvrtke na temelju njihovih informacija iz dostavljenog upitnika HR Best Practices koji obuhvaća šest općih aspekata i 20 konkretnih područja ljudskih resursa, kao što su strategija, radno okruženje, privlačenje talenata, učenje, razvoj, dobrobit, raznolikost i uključivanje.

Što znači biti Top Employer

Privlačno radno okruženje za Lidl podrazumijeva da se zaposlenici s obzirom na njihove potencijale neprestano mogu dalje razvijati, kao i uravnotežen odnos poslovnog i privatnog života. David Plink, izvršni direktor instituta Top Employers Institute, govori: „Neuobičajena vremena iz čovjeka i organizacija izvlače ono najbolje. Ove smo se godine u našem programu certifikacije za Top Employers uspjeli uvjeriti u sljedeće: izvanrednu učinkovitost certificiranih Top Employera 2024. Ovi poslodavci neprestano su isticali koliko im je stalo do razvoja i dobrobiti njihovih zaposlenika jer tako zajedno obogaćuju svijet rada. Ponosni smo što možemo proglasiti i čestitati ovogodišnjoj skupini vodećih poslodavaca usmjerenih na čovjeka, a to su Top Employers 2024.“.

O institutu Top Employer Institute

Top Employers Institute globalni je institut za certificiranje izvanrednih uvjeta za zaposlenike. Temeljem njihovog certifikacijskog programa, tvrtke imaju mogućnost vrednovanja i poboljšavanja svojih uvjeta za zaposlenike. Top Employers Institute osnovan je prije tri desetljeća te je ove godine odlikovao 2300 Top Employersa u 122 zemlje na pet kontinenata. Ovi certificirani Top Employersi zajedno su ostvarili pozitivan utjecaj na živote od preko 9.000.000 zaposlenika diljem svijeta.