Kopaonik business forum 2024.: Novi globalni kontekst – izazovi neizvjesne budućnosti

Predstojeći vikend donosi nam najznačajniji poslovni događaj u regiji, 31. Kopaonik business forum, koji će biti održan od 3. do 6. ožujka u hotelu Grand Kopaonik.

Centralna tema Foruma bit će “Novi globalni kontekst: izazovi neizvjesne budućnosti”, a kao i prethodnih godina, Forum će otvoriti Jorgovanka Tabaković, a u ime glavnog partnera foruma, kompanije Mastercard, obratit će se se Mark Barnett, predsjednik Mastercard Europa. Na kraju Foruma sudionicima će se tradicionalno obratiti Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije.

„Interes za KBF 2024 je izuzetan, te će se tijekom četiri dana rada okupiti više od 1500 sudionika. Pripremljena je zanimljiva, intenzivna agenda s interesantnim i utjecajnim panelistima i specijalnim gostima. Kroz tri plenarne sjednice, četiri specijalna događaja, 36 panela s približno 200 panelista, sudionici Foruma će, svaki pojedinačno, pronaći ono što ih posebno zanima. Ove godine ćemo ugostiti brojne goste iz regije, što je još jedan dokaz da je Forum prerastao nacionalne okvire i postao događaj od regionalnog značaja. Kopaonik business forum je mjesto susreta, poslovnog povezivanja i dijaloga, događaj koji pruža široku platformu za interaktivnu razmjenu mišljenja, argumentiranu raspravu svih sudionika, s ciljem koncipiranja održivih i primjenljivih rješenja ekonomske politike Srbije i regije“, istaknuo je Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije.

Potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora nastavljeno je tradicionalno partnerstvo s kompanijom Mastercard.

Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, izjavila je: „Ono što mi u kompaniji Mastercard radimo na tržištu Srbije identično je našem globalnom pristupu – mi smo tehnološka kompanija koja stoji iza brzih, sigurnih, praktičnih i intuitivnih transakcija, bilo kada i bilo gdje potrošači treba da ih izvrše, i nastavit ćemo povezivati igrače u financijskom ekosustavu kako bismo zajedno napredovali. Zbog toga nam je Kopaonik business forum važan, kako bismo pokretali otvorene diskusije s ostalim sudionicima na tržištu jer samo onda kada realno sagledamo svoj položaj, možemo napraviti efikasne korake prema unaprjeđenju.“

Specijalni gosti na ovogodišnjem Forumu bit će Jeffrey Sachs, profesor sa Sveučilišta Columbia, i Ivailo Izvorski, glavni ekonomist Svjetske banke za Europi i Centralnu Aziju. Sudionicima Foruma će se obratiti i šef misije MMF-a za Srbiju Donald McGettigan. Svojim plenarnim izlaganjima gosti Foruma će pokušati rasvijesliti budući razvoj geopolitičke i geoekonomske situacije u svijetu i Europi, kao i dati bližu ocjenu makroekonomskog stanja u Srbiji i regiji Zapadni Balkan.