Podravka u procesu dubinskog snimanja poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe

Podravka je izvijestila da je pristupila procesu dubinskog snimanja u postupku prodaje poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe.

Fortenova grupa pozvala je Podravku da pristupi procesu dubinskog snimanja u postupku prodaje njezinih poljoprivrednih kompanija, navodi se u obavijesti Podravke na Zagrebačkoj burzi.

“Postupak procesa dubinskog snimanja je i za Podravku i za prodavatelja i dalje neobvezujući proces, kao i podnošenje neobvezujuće ponude koje je tome prethodilo”, istaknuli su iz Podravke.

Navode kako je “Grupa Podravka strateški usmjerena na razvoj poslovanja koji uključuje potencijalne akvizicije, kao i ulaganja i razvoj segmenta poljoprivrede”.

“Međutim, Podravka će tek po završetku procesa dubinskog snimanja donijeti odluku o potencijalnom podnošenju obvezujuće ponude za preuzimanje poljoprivrednog dijela poslovanja Fortenova Grupe”, istaknuli su iz Podravke.

Fortenova grupa danas je izvijestila kako je pozvala odabrane ponuđače na nastavak sudjelovanja u procesu potencijalne prodaje poslovnog područja poljoprivrede, te da su neobvezujuće ponude pokazale velik interes za preuzimanje njezinih poljoprivrednih kompanija.

U poslovnom području poljoprivrede Fortenova grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.