Keindl Sport ostvario rast poslovanja u 2023.

Strateška ulaganja i inovacije poznatom sportskom trgovačkom lancu obilježile su 2023. godinu u kojoj je premašena brojka od 16.000 prodanih bicikala

Keindl Sport, vodeće regionalno društvo sportske opreme, predstavio je svoje poslovne rezultate za 2023. godinu. Prodajom cjelokupnog asortimana u maloprodaji i veleprodaji ostvaren je rast prihoda od 10% u odnosu na 2022. godinu.

Ivan Binenfeld

Prošlu godinu obilježilo je širenje poslovanja u različitim smjerovima. Otvorena su nova maloprodajna mjesta, ostvareni su bolji rezultati i u veleprodaji te tvrtka trenutno broji 100 veleprodajnih partnera na području Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Uz to, Keindl Sport se strateški pozicionirao uz brojne sportske događaje među kojima se ističu ATP Umag, Istria Gran Fondo, CroRace, Istria300, Ironman Poreč i Wings4Life.

„Usprkos izazovnom razdoblju u biciklističkoj industriji, Keindl Sport raste. Rast možemo zahvaliti stalnim inovacijama u prodaji te specifičnom pristupu prema kupcima i veleprodajnim partnerima. To je rezultiralo pozitivnim operativnim rezultatima i stabilnim poslovanjem. Prisutni smo na različitim tržištima i drago nam je što smo prepoznati kao prvi izbor za sportske entuzijaste u cijeloj regiji“, komentirao je Ivan Binenfeld, član Uprave Keindl Sporta.

Marko Galić

„Naša investicija u Keindl Sport došla je nakon što smo prepoznali njegov potencijal za širenje s obzirom na globalne trendove jačanja svijesti o zdravom načinu života. Keindl Sport ostvario je rast u odnosu na prethodno razdoblje te smo zadovoljni s ostvarenim ciljevima. I dalje ćemo nastaviti partnerski surađivati kako bi sportski entuzijasti širom regije dobili najbolju ponudu sportske opreme“, komentirao je Marko Galić, partner u investicijskom društvu Provectus Capital Partners.

Osim kroz širenje maloprodaje, veleprodaje i proširenje asortimana, Keindl Sport se preselio u novo i operativno efikasnije skladište u Zagrebu. Ove se godine planira velik broj različitih projekata i akcija za povećanje popularnosti biciklističkog sporta te rast poslovanja kroz predstavljanje dodatnih pogodnosti za kupce. Neke od njih su besplatno iznajmljivanje bicikala kao i usluga besplatnog prikupa električnih bicikala na servis za područje grada Zagreba.

Plan aktivnosti uključuje i društveno odgovorne projekte te nastavak ulaganja u sportske događaje. Dodatni fokus usmjerit će se i na ponudu ostale sportske opreme izvan biciklističkog svijeta. Keindl Sport ima u planu postati prvi izbor kupaca za skijašku i outdoor opremu.