Doživljaj zagrebačkog ljeta nezamisliv bez Dvorišta!

Jedinstveni doživljaj zagrebačkog ljeta sada je već nezamisliv bez Dvorišta, atraktivne manifestacije tijekom koje posjetitelji imaju priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i vrtova, te doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora.

Poznato je da svako dvorište priča svoju priču. No, bez obzira na priču, svih sedam dvorišta ipak imaju nešto zajedničko! Ovog ljeta u svakome od njih može se pronaći pet elemenata koji ga zaokružuju. Vatra, zemlja, voda i zrak predstavljaju slad, hmelj, vodu i kvasac – osnovne elemente iz kojih je nastao poznati brend craft piva 5th Element. Kako bi se stvorila prava čarolija okusa i besprijekorna receptura, ovom je pivu dodan još jedan, a ujedno i najbitniji sastojak – ljubav.

Ovogodišnje uživanje u ljepotama Zagreba i njegovog Gornjeg grada uz odličnu atmosferu i vrhunsku zabavu dodatno rashlađuju osvježavajuće pivske kapljice prvorazrednog crafta 5th Element iz Pivovare Daruvar.

Dođi na Dvorišta i saznaj jesi li vatra, zemlja, voda ili zrak

Vatra je ta koja pročišćuje i stvara novi život. Posebno selekcionirani kvasac vatra je koja sve prirodne sastojke korištene u proizvodnji sladovine pretvara u specijalna piva prezentirana u ovoj liniji craft piva. 

Zemlja daje zrno ječma, a ono se obogaćuje u rukama pivara u slad koji je neiscrpan izvor raznolikosti i osnova za svako dobro pivo.

Voda je neophodna jer bez dobre vode nema niti pitkosti dobrog piva. Čista izvorska voda planinskog potoka koja se koristi u proizvodnji piva 5th Element, bez posebne pripreme, omogućava stvaranje piva iznimne pitkosti i kvalitete.

Zrak je prezentiran kroz hmelj koji već stoljećima unosi svježinu i specifičnu gorčinu, te tako balansira slatkoću svakog pravog piva. Iz zemlje potekao hmelj u zrak ispušta zamamne mirise koje ljubav pivara zarobljava u njegovom pivu.

Svaka receptura dobiva svoju istinsku moć tek u trenutku kada joj se doda najbitniji sastojak – ljubav. Ovaj peti element okosnica je linije craft piva  5th Element, i predstavlja prije svega ljubav majstora pivara prema ovom tekućem zlatu.

Kada se spoje pivo i ljubav nastaje vrhunski daruvarski craft

ABA je blagog, sladnog okusa nadopunjenog srednje jakom gorčinom te intenzivnom hmeljnom aromom citrusa i poljskog cvijeća, pa izvrsno pristaje uz sve tjestenine.

LELA je prepoznatljivog slatkog, karamelnog okusa nadopunjenog blagom gorčinom hmelja, te se izvrsno sljubljuje uz meso i povrće s roštilja, kao i uz sireve s plemenitom plijesni.

IIPA je istinski moćno pivo hmeljnog okusa balansiranog slatkoćom karamele, te idealno pristaje uz fine zalogaje.

GERWEISS predstavlja pivo punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće. Pristaje uz ribu, plodove mora, lagane deserte i tvrde sireve.

STOUT 4.2. je pivo izrazito tamne boje, intenzivne arome kave i crne čokolade, upotpunjeno goričnom hmelja i aromom cikorije. Idealno se povezuje s mesom s roštilja, tvrdim sirevima i voćnim desertima, a koristi se i kao ključni sastojak u pripremi raznih slastica.

VOODOO je pivo koje grije, omamljuje i ostavlja dojam zahvaljujući naglašenoj aromi kave i crne čokolade koja proizlazi iz visokog udjela prženih sladova te dugotrajnog odležavanja na drvenim strugotinama francuskog hrasta.

BONNER je pak svijetlo, dugo odležano pivo sa češkim štihom – BOHEMIAN PILSNERA, najomiljenijeg pivskog stila.

Zakači se na Dvorišta, odaberi svoj element i rashladi se čašom piva!

Web: www.5th-element.com.hr
Facebook: FB 5th Element
Instagram: Instagram 5thelmentcraftbeer