British American Tobacco u prvih šest mjeseci ostvario rast ključnih financijskih pokazatelja

British American Tobacco, globalna duhanska multinacionalna grupacija objavila je danas financijske rezultate za prvih šest mjeseci ove godine koji pokazuju rast prihoda grupe za 4,1 posto, na 12,004 milijardi britanskih funti i rast operativne dobiti na 5,103 milijardi britanskih funti.

”Rastom prihoda i dobiti nastavljamo s ispunjenjem zadanih financijskih ciljeva, što nam prvenstveno omogućuje snažna izvedba u dijelu klasičnih duhanskih proizvoda. No, i u novim kategorijama proizvoda bilježimo zadovoljavajući rast. U tom dijelu imamo još mnogo posla, I sa novim proizvodima koje planiramo predstaviti u drugoj polovici godine  planiramo dodatno povećanje prihoda do kraja godine. Usporedno s procesom stvaranja snažnije, brže i agilnije organizacije ostvarujemo rast vrijednosti u kategoriji klasičnih duhanskih proizvoda, rast profitabilnosti te  dodatno investiramo u nove kategorije”, izjavio je Jack Bowles, izvršni direktor BAT-a.

Prihodi nove kategorije proizvoda, koja uključuje uređaje za zagrijavanje duhana, e-cigarete i moderni oralni duhan, porasli su 27 posto, na 531 milijun britanskih funti, a rast je zabilježen u svim kategorijama. Prihodi od uređaja za zagrijavanje duhana porasli su 4 posto na 301 milijun britanskih funti, prihodi od e-cigareta 58 posto na 183 milijuna britanskih funti, dok su prihodi od modernog oralnog duhana porasli 284 posto na 47 milijuna britanskih funti.