Gordana Deranja izabrana za potpredsjednicu BusinessEurope

Foto: Davor Višnjić / PIXSELL

Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, izabrana je za potpredsjednicu BusinessEurope-a, najvećeg neovisnog poslodavačkog udruženja Europe koji zastupa interese poslodavaca u Europskom parlamentu, Vijeću i pred Europskom komisijom. Kao europski socijalni partner zalaže se za interese malih, srednjih i velikih tvrtki iz 35 europskih zemalja, čija su  nacionalna udruženja njihovi direktni članovi. Hrvatska udruga poslodavaca član je BusinessEuropa od 1999. godine.

Iako je uobičajeno da se za potpredsjednika BusinessEuropa izabiru kandidati iz poslodavačkih organizacija zemalja predsjedateljica Vijeća Europe, mandat Gordane Deranje kao potpredsjednice BusinessEuropa trajat će gotovo dvije godine zaključno sa 30. lipnja 2021.  

“Velika mi je čast biti prepoznata kao prava osoba za ovu odgovornu funkciju i neću iznevjeriti povjerenje koje mi je ovom prilikom pruženo. Kao predsjednici Hrvatske udruge poslodavaca zadatak mi je snažno i glasno artikulirati interese hrvatskih poslodavaca te se boriti za njihova prava i bolju poslovnu klimu u zemlji, što sve ove godine radim s iznimnim zadovoljstvom, a drago mi je da ću sada i na europskoj razini dobiti priliku jače se aktivirati po ovim pitanjima te time utjecati i na jaču prepoznatljivost hrvatske poslovne zajednice u svijetu”,  izjavila je Gordana Deranja.

Hrvatska udruga poslodavaca član je više uglednih međunarodnih organizacija među kojima su, uz BusinessEurope, i Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE),  Europska udruga obrtnika, malih i srednjih poduzetnika (SMEUnited), UN Global Compacta i još 12 Europskih industrijskih udruženja.