Kroz “Savez za mlade” Nestlé diljem svijeta u proteklih tri godine otvorio 215.000 novih radnih mjesta

Kako bi obilježili Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, Nestlé i europski partneri inicijative “Savez za mlade” (Alliance for YOUth) objavili su da su tijekom posljednje tri godine omogućili preko 215.000 radnih mjesta, pripravništva i stručnih praksi. Ovo je u skladu s ciljevima inicijative, koja se obvezala da će u razdoblju od 2017. do 2020. osigurati sveukupno 230.000 radnih mjesta i prilika za usavršavanje osobama mlađim od 30 godina.

“Nestlé je na vrijeme prepoznao važnost svoje uloge kada je riječ o zapošljavanju i pripremi mladih za tržište rada te kroz suradnju s 340 poslovnih partnera, okupljenih u inicijativi “Savez za mlade”, diljem regije Europe, Afrike i Bliskog Istoka pokrenuo čak 1.100 pripravničkih programa. Globalno je kroz ovu inicijativu za što lakši pronalazak posla do sada obrazovano više od 100.000 mladih ljudi, a odlične rezultate imamo i u Hrvatskoj – u posljednjih pet godina zaposlili smo 60 ljudi ispod 30 godina starosti, educirali preko 100 pripravnika te poduprli preko 100 radionica. Nastavljamo istim tempom te očekujemo nove uspjehe”, izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija kompanije Nestlé.

Savez za mlade (Alliance for YOUth) pokrenut je 2014. godine od strane kompanije Nestlé s ciljem razvijanja niza zajedničkih i individualnih inicijativa kako bi se mladim ljudima omogućilo stjecanje korisnih radnih iskustava i prakse. Okupljene kompanije također mobiliziraju svoje zaposlenike da sudjeluju u zajednici i pomažu mladim ljudima da se pripreme na rad, dajući im praktične korisne savjete, pomažući im u vezi životopisa te pružajući im pripreme za intervju za posao. Europski partneri uključuju kompanije Adecco Grupu, AXA, Cargill, DS Smith, Endress+ Hauser, ENGIE, organizaciju EY, Facebook, Firmenich, Microsoft, Nielsen, Publicis Grupu, Salesforce i Solvay te međunarodnu odvjetničku tvrtku White & Case. Do danas se inicijativi priključilo 340 kompanije s područja Europe.

Više informacija možete pronaći na stranici Nestlé.