BAT drugu godinu zaredom proglašen najboljim svjetskim poslodavcem

British American Tobacco (BAT), jedan od najvećih privatnih investitora u Hrvatskoj, drugu godinu zaredom proglašen je najboljim globalnim poslodavcem (Global Top Employer). Priznanje dodjeljuje institut Top Employers, neovisna organizacija koja proučava radne uvjete najvećih globalnih poslodavaca.

Tvrtke koje konkuriraju za ovo prestižno globalno priznanje prolaze kroz vrlo rigorozan proces procjene koji uključuje opsežan pregled prakse poslodavaca u nekoliko kategorija: od edukacije i razvoja zaposlenika preko poslovne kulture do plaće. Prestižno priznanje Global Top Employer u 2019. godini dobilo je samo 14 kompanija.

BAT zapošljava više od 50 tisuća ljudi u više od 50 zemalja svijeta i osigurava kvalitetne radne uvjete na svim tržištima na kojima posluje. BAT je i u Hrvatskoj prepoznat kao kvalitetan poslodavac. Posao u BAT-u nudi razvoj karijere u kvalitetnom međunarodnom okruženju koje osigurava prilike za usvajanje novih znanja i napredovanje unutar hrvatske, ali i regionalne i globalne organizacije. Osim zaposlenja, BAT je u Hrvatskoj potpisao suradnju s brojnim fakultetima i sveučilištima kako bi studentima pružio mogućnost stjecanje iskustva u dinamičnom i izazovnom korporativnom okruženju.

”Certifikat najboljeg globalnog poslodavca vidimo kao potvrdu nastojanja diljem čitave BAT grupe da osiguramo što kvalitetnije radno okruženje za naše zaposlenike. Potičemo zaposlenike na svim razinama na razvoj njihovih karijera kako bi u potpunosti ostvarili svoje ambicije i očekivanja”, izjavila je Vera Čubranić Bocak, direktorica ljudskih potencijala BAT Adria regije.

BAT je prošle godine u Hrvatskoj zaposlio preko 200 ljudi, a od akvizicije TDR-a povećao je ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za 7 posto. Danas u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera radi ukupno više od 1700 ljudi, od čega je njih 80 novih zaposlenih postalo dio globalnog tima za razvoj proizvoda s potencijalom manje štetnosti. Prošle godine na našem tržištu predstavljen je glo, uređaj za zagrijavanje duhana bez sagorijevanja, čime je Hrvatska postala jedna od prvih zemalja na svijetu gdje je BAT predstavio svoj inovativan proizvod.