Hrvatski rotarijanci i ‘Stanić Beverages’ donirali 13.000 litara sokova bolnicama i Zagrepčanima koji su pretrpjeli razoran potres

U zajedničkoj humanitarnoj akciji hrvatskih Rotary klubova i tvrtke Stanić Beverages donirano je više od 13.000 litara Juicy soka bolnicama i brojnim Zagrepčanima koji su pretrpjeli razoran potres.

Juicy sokovi donirani su liječnicima, medicinskom osoblju te svima onima koji svakodnevno brinu o oboljelima od korona virusne infekcije u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević”, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”, Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba te COVID-19 ambulantama u želji da im se barem malo pomogne u obavljanju svakodnevnih iscrpljujućih poslova.

Nažalost, COVID-19 nije jedina nepogoda koja je pogodila Republiku Hrvatsku u zadnjih nekoliko mjeseci. Glavni grad Zagreb susreo se s razornim potresom koji je prouzrokovao neprocjenjivu materijalnu, kulturnu, ali i emocionalnu štetu. Donacija sokova osigurana je za Zagrepčane koji su morali napustiti svoje domove te su smješteni u Cvjetnom naselju, kao i za mnogobrojna dobrovoljna vatrogasna društva koja su nesebično pomagala građanima pogođenima potresom.

“Ovim putem voljeli bismo prvenstveno zahvaliti svim zdravstvenim ustanovama i njihovim djelatnicima na nadljudskom trudu i naporu kojega svaki dan ulažu u borbu protiv koronavirusa. Također, hvala tvrtki Stanić Beverages na partnerstvu i zajedničkoj organizaciji ove humanitarne akcije. U ovim teškim vremenima zajedništvo, suosjećanje i lijepa gesta pomoći će nam svima da što prije prebrodimo krizu i nastavimo dalje sa životom, stoga pozivamo i sve ostale zainteresirane da nam se pridruže u sličnim akcijama koje se provode širom Hrvatske. Želimo biti nadahnuće u služenju i promicanju najviših i najvrjednijih ljudskih i humanističkih vrijednosti”, poručili su hrvatski rotarijanci.