Lidl i Kaufland donirali 15 mil. kn za stradale u potresu na području Petrinje, Siska i Gline

Lidl i Kaufland zajednički su donirali značajna novčana sredstva na račun Državnog proračuna RH za donacije u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa“ 30. prosinca 2020.

Uslijed razornog potresa koji je jučer pogodio građane s petrinjskog, sisačkog, glinskog, ali i šireg zagrebačkog područja, trgovački lanci Lidl Hrvatska i Kaufland Hrvatska zajednički su donirali ukupno 15 milijuna kuna. Sredstva su uplaćena na račun Državnog proračuna RH za donacije u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa“ – HR1210010051863000160, Državni proračun Republike Hrvatske, s pozivom na broj odobrenja HR68 5444 – OIB uplatitelja.

Donacija je ovo za koju se nadaju da će olakšati zbrinjavanje ljudi pogođenih potresom, ali i saniranje razrušenih građevina. 2020. godinu Hrvatska će nažalost završiti ranjena velikim potresom koji je unesrećio brojne sugrađane na području Petrinje, Siska, Gline te u drugim dijelovima Sisačko-moslavačke županije.

Potres je ovo koji je istinski pogodio i zabrinuo cijelu Hrvatsku, koja je u mislima i djelima neprestano uz svoje sugrađane. Uvjereni da se ovakve situacije mogu prebroditi samo u zajedništvu i solidarnosti, Lidl i Kaufland zajednički su donirali 15 milijuna kuna za pomoć stradalima, još jednom pokazujući da su uvijek spremni brzo reagirati i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.