Branislav Bibić preuzeo poziciju generalnog direktora Philip Morrisa za regiju Jug Afrike

Philip Morris International (PMI) imenovao je Branislava Bibića na poziciju Generalnog direktora za regiju Jug Afrike, sa sjedištem u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici.

Bibić je hrvatskoj poslovnoj javnosti najpoznatiji kao bivši predsjednik Uprave Philip Morris Zagreba, nakon čega je prešao u Švicarsku, gdje je radio kao član Management tima i globalni direktor za korporativne poslove za PMI Duty Free poslovanje. U Južnu Afriku prelazi iz Rumunjske, gdje je od 2016. bio na poziciji generalnog direktora. Prije PMI-a, Bibić je karijeru razvijao u Atlantic Grupi i njemačkoj fondaciji Friedrich Naumann Stiftung. Završio je Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, magistrirao Europske studije na College d’Europe te magistrirao Poslovno upravljanje na Oxfordu.

„Počašćen sam ovim imenovanjem i radujem se suradnji s timom na ostvarivanju naše vizije Južne Afrike bez duhanskog dima. Naša strategija se bazira na zamjeni cigareta brzo rastućim IQOS-om i drugim proizvodima smanjenog rizika. Stvaranje budućnosti bez duhanskog dima, u kojoj se cigarete zamjenjuju bezdimnim alternativama za punoljetne pušače koji bi inače nastavili pušiti, ključan je doprinos koji možemo dati održivosti svijeta i naše kompanije“, izjavio je Branislav Bibić.

Ukratko o tvrtki Philip Morris International (PMI)

Philip Morris International (PMI) predvodi transformaciju duhanske industrije kako bi stvorio budućnost bez dima i u konačnici zamijenio cigarete bezdimnim proizvodima u korist punoljetnih pušača koji bi inače nastavili pušiti, društva u cjelini, PMI-a i njegovih dioničara. PMI je vodeća međunarodna duhanska kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom cigareta, bezdimnih proizvoda i povezanih elektroničkih uređaja i pribora te drugih proizvoda koji sadrže nikotin. PMI gradi budućnost na novoj kategoriji bezdimnih proizvoda koji, iako nisu bez rizika, predstavljaju daleko bolji izbor od nastavka pušenja cigareta. Putem multidisciplinarnih kapaciteta u razvoju proizvoda, najmodernijih postrojenja i znanstvenih dokaza, PMI nastoji osigurati da bezdimni proizvodi zadovoljavaju preferencije potrošača i stroge regulatorne zahtjeve.

Za više informacija posjetite www.pmi.com i www.pmiscience.com.