U Ikeu u Ljubljani ulazak samo uz prethodnu rezervaciju

Švedski div namještaja Ikea otvorit će sutra u Ljubljani svoju prvu poslovnicu u Sloveniji. Trgovina se još uvijek priprema za prijem posjetitelja, koji će u trgovinu prvih tjedana moći ući samo uz prethodnu rezervaciju, piše portal Seebiz.

Ovim potezom Ikea želi izbjeći pretjeranu gužvu ispred ulaza u svjetlu epidemije Covida-19. Istodobno će biti otvorena i internetska trgovina.

Kao što je objasnio Cas Lachaert, voditelj trgovine u Ljubljani, kao i bilo koja druga trgovina švedske tvrtke, uz standardne proizvode, nudit će i proizvode koji odražavaju lokalno okruženje.

Osim namještaja, posjetitelji će s vremenom moći posjetiti i restoran Ikea. Zbog restriktivnih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa ostat će zatvoren do daljnjeg, ali kupci će neka jela moći odnijeti kući i sami ih pripremiti, najavio je Lachaert.

Trgovina će istovremeno moći primiti 700 ljudi, no procjenjuje se da će kupci u njoj boraviti oko dva sata. Činjenica da potrošači s nestrpljenjem očekuju prvu Ikeinu trgovinu u Ljubljani pokazuje, između ostalog, i veliko zanimanje za njihove obiteljske kartice. Samo u prvih sedam dana naručilo ih je 45.000 ljudi.