Froneri nastavlja razvoj postrojenja u Staroj Pazovi – investicija dostigla 50 milijuna eura

Neki od najpoznatijih brendova sladoleda, kako u Srbiji, tako i diljem svijeta sveta, proizvode se u modernoj tvornici Froneri Adriatic u Staroj Pazovi i odatle izvoze na tri kontinenta. Zahvaljujući stalnim ulaganjima koja su u proteklih pet godina dostigla 50 milijuna eura, nekada mali lokalni pogon pretvoren je u modernu tvornicu za 21. stoljeće, a na putu je da postane vodeći proizvođač sladoleda u Jugoistočnoj Europi.

Više od 200 različitih proizvoda dolazi s 13 novih i unaprijeđenih proizvodnih linija. Među njima su poznati svjetski konditorski brendovi u obliku sladoleda – Milka, Oreo, Nesquik, Cadbury, Daim – pored Froneri proizvoda koji su već godinama dobro poznati na tržištu Srbije pod brendom Nestlé sladoleda kao što su Best, Nirvana, Topgun, Pirulo, Hit, Aloma i Familia.

Korneti, čašice i obiteljska pakiranja proizvedni u Srbiji mogu se naći u Velikoj Britaniji i skoro svakoj zemlji Europe, kao i u Izraelu, Južnoj Africi i Sjedinjenim Državama. Svaki proizvod se proizvodi prema istim standardima vrhunske kvalitete i održivosti, uz poštivanje specifičnih potreba određenih zemalja. Npr., sladoledi koji se izvoze u Izrael moraju ispuniti stroge norme košer certifikata. Froneri Adriatic izvozi u više od 25 zemalja, a vrijednost izvoza je prošle godine premašila 38 milijuna eura.

Froneri je nastao 2016. godine kao globalno zajedničko ulaganje spajanjem kompanija Nestle sladoledi i R&R, objedinivši njihovo višedesetljetno znanje i iskustvo u proizvodnji. U lipnju 2018. godine Froneri Adriatic je uložio značajna sredstva od 20 milijuna eura u renoviranje i proširenje nekadašnje Delta/Nestle tvornice u Staroj Pazovi, dok investicije danas dostižu iznos od 50 milijuna eura. Površina stare tvornice je gotovo udvostručena na 24.000 kvadratnih metara, a proizvodni kapaciteti su povećani za 60%.

“Drago nam je što možemo podržati srpsku ekonomiju kako investicijama tako i činjenicom da većinu sirovina koje koristimo u proizvodnji kupujemo od poljoprivrednika, lokalnih kompanija i proizvođača. Zadovoljstvo nam je pridonositi razvoju Stare Pazove“, izjavio je generalni direktor Froneri Adriatica Cristian Doxan.

Froneri će nastaviti značajno pridonositi razvoju i Stare Pazove i srpske ekonomije kroz redovna ulaganja najviše u oblasti tehnologija za zaštitu životne sredine i reciklažu, što je u skladu s korporativnom strategijom održivosti.

Froneri posluje u 22 zemlje svijeta, ima oko 15.000 zaposlenih i ostvaruje prodaju u vrijednosti od oko 2,6 milijardi eura (2,92 mlrd. dolara). Sedište kompanije je u Velikoj Britaniji, a predstavništva su otvorena diljem Europe i Bliskog Istoka (bez Izraela), u Argentini, Australiji, Brazilu, na Filipinima i u Južnoj Africi.