Objavljen natječaj za nagradu za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021. godini, a rok za prijave je do 20. srpnja. 

“Ovim natječajem želimo nagraditi one koji najviše doprinose zaštiti okoliša, ali i potaknuti ostale na promjenu dosadašnjeg načina poslovanja kako bi dali svoj doprinos u tranziciji prema klimatski neutralnom i resursno učinkovitom društvu”, poručio je u priopćenju ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Podsjetio je i kako se danas obilježava Dan planeta Zemlje pod motom “Obnovimo našu Zemlju” te istaknuo važnost uvođenja pozitivnih promjena u svakodnevnom životu, kao i u poslovnom okruženju.

Natječaj je otvoren za poslovni sektor u pet kategorija – upravljanje, proizvodi i usluge, proces, međunarodna poslovna suradnja te poslovanje i bioraznolikost. 

Prijave mogu podnijeti pravne osobe registrirane u Hrvatskoj za jednu ili više kategorija, a obrasci za svaku od pet kategorija dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Iz Ministarstva najavljuju i da će, osim dodjele nacionalnih nagrada i priznanja, finalistima natječaja omogućiti prijavu za Europsku poslovnu nagradu za okoliš (European Business Awards for the Environment, EBAE).

Europska komisija još od 1987. godine vodi Europsku poslovnu nagradu za okoliš u svrhu priznavanja, nagrađivanja i promicanja postignuća poduzeća koja razvijaju politike i proizvode prihvatljive za okoliš. Europska poslovna nagrada za okoliš dodjeljuje se svake dvije godine u pet kategorija, a kandidirati se mogu samo finalisti nacionalnog natječaja. (Hina)