Lidl predstavlja asortiman klimatski neutralnih proizvoda

Zaštita klime, održivost i odgovorna kupnja postaju sve važniji kupcima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. U sklopu svoje strategije održivosti “Na putu prema sutra”, Lidl predstavlja asortiman klimatski neutralnih proizvoda čime kupcima omogućuje još veći odabir i informiranu kupnju u skladu s kriterijima održivosti.

“Kupci u Lidlu mogu odabrati klimatski pogodnije alternative konvencionalnim proizvodima, čime aktivno doprinose zaštiti klime. Biranje klimatski neutralnih proizvoda također ima pozitivan učinak na bioraznolikost i očuvanje resursa“, naglašavaju iz Lidla.

Lidl je u potpunosti kompenzirao sve emisije stakleničkih plinova nastale uzgojem, preradom, prijevozom i zbrinjavanjem proizvoda za vlastite robne marke Vemondo, W5 Eco i Cien Nature, ali i zamjene za meso Next Level, veganske namaze iz linije Chef Select, soja jogurt Pilos te odabrane neprehrambene proizvode. Lidl radi s pouzdanim partnerima i postavlja visoke standarde za svoje klimatski neutralne proizvode.

Kako bi kompenzirao nastale emisije, Lidl podržava certificirane projekte zaštite okoliša s dodatnim pozitivnim društvenim učinkom, poput pošumljavanja područja u Ugandi, čiste pitke vode u Eritreji i izgradnje solarnih parkova u Indiji.

Lidl želi doprinijeti zaštiti klime, omogućavajući svojim kupcima kupnju koja poboljšava ekološki otisak svakog pojedinca. Kako bi kupcima pomogao u donošenju informiranih i okolišu prihvatljivih odluka, Lidl će početi označavati klimatski neutralne proizvode i na ambalaži i u svome letku.

Asortiman klimatski neutralnih proizvoda je dio Lidlove ponude održivih proizvoda, poput organskih i certificiranih proizvoda, vlastitih robnih marki sa smanjenim udjelom soli i šećera, zamjene za meso te lokalnih prehrambenih proizvoda.

Više informacija o Lidlovim klimatski neutralnim proizvodima pronađite na ovom linku.