Nove donacije M SAN Grupe za Petrinju

Odazivajući se na zamolbu gradonačelnika grada Petrinje Darinka Dumbovića za pomoć u opremanju modularnog naselja “Sajmište” u Petrinji, naselja namijenjenog stanovnicima koji su ostali bez svojih domova u potresima 28. i 29. prosinca 2020. godine, M SAN Grupa danas je donirala 57 jedinica VIVAX klima uređaja.

Ovom donacijom osigurano je opremanje svih kontejnerski jedinica na “Sajmištu“ prije početka vrućina karakterističnih za kasno proljeće i ljeto. Uz svaku od 57 jedinica VIVAX klima uređaja, doniran je i sav materijal potreban za montažu klima uređaja: od željeznih nosača do svih potrebnih cijevi i pribora.

“Želja nam je da kroz ovu donaciju obiteljima i stanovnicima ‘Sajmišta’ omogućimo što ugodniji boravak u zamjenskim stanovima s iskrenom nadom da će se svi oni čim prije vratiti u svoje domove”, priopćila je M SAN Grupa.

Donaciju je ispred grada Petrinje zaprimio gradonačelnik Darinko Dumbović.

Nakon predaje donacije VIVAX klima uređaj gradu Petrinji, predana je i druga današnja donacija, namijenjena Gradskom društvu Crvenog Križa u Petrinji. U suradnji s američkom tvrtkom CyberPower donirano je 288 komada strujnih produžnih kablova s po pet ili šest utičnica i prednaponskom zaštitom.

Cilj ove donacije je obiteljima s pogođenih područja omogućiti jednostavan i siguran način ukapčanja u struju i punjenja njihovih električnih uređaja.

“Svjesni smo da je u današnje vrijeme digitalnih komunikacija i školovanja te rada na daljinu jednostavna dostupnost do izvora električne energije blagodat koja se sama po sebi podrazumijeva, osim u situacijama kada ju nemate osiguranu i kada postaje nužnost. Vođeni ovom ideju dogovorili smo s kolegama iz CyberPowera realizaciju i ove donacije. Iskreno vjerujemo da će obje današnje donacije koristiti stanovnicima Petrinje i okolnih mjesta”, stoji u priopćenju.