Fortenova i COTRUGLI Business School razvili program osnaživanja kompetencija zaposlenika Fortenova grupe

U okviru programa unaprjeđenja znanja i vještina svojih zaposlenika pod nazivom DRIVE Beyond Exellence, Fortenova grupa je u partnerstvu sa stručnjacima iz COTRUGLI poslovne škole razvila Navigate program namijenjen jačanju profesionalnih kompetencija zaposlenika Fortenova grupe kako bi oni, ulažući u vlastiti razvoj, ujedno i značajno doprinijeli ostvarenju strateških ciljeva Fortenova grupe te s lakoćom svladavali nove poslovne izazove.

Prvu generaciju polaznika Navigate programa čini 35 zaposlenika Fortenova grupe i njezinih operativnih kompanija. Oni će kroz edukaciju u trajanju od 14 mjeseci proći sedam tematskih cjelina kroz koje će imati prilike osnažiti vještine vođenja, promišljati o mogućim unaprjeđenjima u svojim kompanijama, steći nova, praktična organizacijska znanja te, kroz sve to, dodatno mobilizirati svoje timove i organizacije. Sastavni dio programa je i konkretan projekt iz poslovanja Fortenova grupe na kojem će polaznici raditi uz sponzorstvo jednog od izvršnih direktora Fortenova grupe.

Kako bi se cjelokupan program što je moguće više prilagodio okruženju u Fortenova grupi i projektima koji se odvijaju u operativnim kompanijama, sadržaj DRIVE programa za buduće polaznike dizajnirat će se na temelju povratnih informacija, prijedloga i ideja polaznika iz prethodne generacije. Stoga će polaznici iz prve generacije DRIVE programa ujedno biti i svojevrsni ambasadori tog programa.

U povodu pokretanja DRIVE Beyond Excellence edukacijskih programa, Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe je rekao: “Želja nam je biti ne samo najveći, već i najpoželjniji poslodavac u regiji te ovo značajno ulaganje u širenje znanja naših zaposlenika, s kojim smo sada krenuli, smatramo jednim od ključnih elemenata u ostvarivanju tog cilja. Osobno vjerujem da je izgradnja sustavne podrške koja će omogućiti talentima osobni rast i razvoj od iznimnog značaja i za to kakvim će nas poslodavcem smatrati, kao i za ostvarivanje svih naših poslovnih ciljeva. Kroz strukturirani pristup osnaživanju ljudskih potencijala kreirat ćemo nove vrijednosti za grupu te doprinijeti stvaranju zajedništva što je itekako važno za ostvarivanje ambicioznih poslovnih ciljeva Fortenova grupe.“

“Biti edukacijski partner u ovom značajnom projektu predstavlja nam iznimno zadovoljstvo te se veselimo realizaciji svih zadanih ciljeva. Ukazano povjerenje motivira nas da, u skladu s misijom škole, potičemo polaznike na kontinuirani razvoj kako bi svojim primjerom i pozitivnim promjenama doprinijeli razvoju svoje organizacije, ali i društva u cjelini“, izjavio je Zoran Đorđević, partner i akademski direktor u COTRUGLI Business School.