Hrvatska industrija e-učenja raste za 56% u prvom tromjesečju 2021.

Nikola Mehandžić, Business Development Director, Payoneer

Payoneer (NASDAQ: PAYO), trgovačka tehnološka tvrtka koja omogućuje plaćanja i rast u novom globalnom gospodarstvu, objavila je rezultate Hrvatske u području e-učenja na međunarodnim tržištima za 1. kvartal 2021. godine

Pandemija koronavirusa potaknula je mnoge ljude da se uključe u e-učenje i samo u Hrvatskoj je u prvom tromjesečju 2021. godine sektor e-učenja zabilježio 56% više prometa, dok je broj klijenata porastao za 94% u usporedbi s istim razdobljem 2020. godine, objavio je Payoneer, globalna platforma za međunarodna plaćanja.

U prvom tromjesečju 2021. najveći rast plaćanja u Hrvatskoj u sektoru e-učenja ostvaren putem globalne platforme Payoneer zabilježen je na platformi Italki HK Limited – 209%, a slijede Dadaabc – 81%, Udacity – 49%, Whales English eLearning China – 48%, EF Language Learning Solutions – 18% i Udemy 15%.

‘‘Pružanje usluga e-učenja iz Hrvatske u inozemstvo bilježi stalni rast u posljednjih godinu dana. Atraktivan je to segment u kojem radi velik broj freelancera u Hrvatskoj i koji je za njih jedini izvor prihoda. Povećanje pojedinačne vrijednosti plaćanja po korisniku potvrđuje da su naši ljudi još više cijenjeni na međunarodnom tržištu e-učenja. Nastavit ćemo raditi na poboljšanju naših usluga kako bismo našim korisnicima pružili brzu i jednostavnu uslugu i pomogli im da rastu još brže!, rekao je Nikola Mehandžić, direktor poslovnog razvoja Payoneera u Hrvatskoj.

Promatrano po gradovima u Hrvatskoj, Zagreb je lider u sektoru e-učenja po ukupnom opsegu transakcija izvršenih putem ove globalne platforme, s udjelom od 28,5%, slijede Metković – 19,3%, Osijek – 15%, Kriz – 11,7% i Zadar – 4,3%.