Coca-Cola HBC Hrvatska provela inicijativu prikupljanja ambalažnog otpada

Sudionici Plazma Sportskih igara mladih prikupili više od 16 tisuća boca u šest gradova u Hrvatskoj

U sklopu Plazma Sportskih igara mladih, Coca-Cola HBC Hrvatska provodila je inicijativu  prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. te je ukupno prikupljeno 16.425 boca. U šest gradova diljem Hrvatske postavljeni su spremnici za odvojeno prikupljanje otpada te su timovi posebno educiranih mladih ljudi poticali sudionike na ispravno zbrinjavanje plastičnih boca i limenki. Sve prikupljene boce lokalna komunalna poduzeća zbrinula su na odgovarajući način kako bi bile spremne za daljnju obradu.

„Coca-Cola HBC Hrvatska ima jasno postavljene ciljeve za smanjenje svog utjecaja na okoliš i želimo potaknuti građane, osobito mlade ljude, na stvaranje zdravijeg okruženja bez otpada. Plazma Sportske igre mladih prepoznali smo kao značajnog partnera u edukaciji mladih o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada. Čestitamo svim sudionicima na postignutim sportskim uspjesima, ali i na tome što su prepoznali važnost brige o zajednici“, istaknuo je Bruno Jelić, rukovoditelj projekta Svijet bez otpada, Coca-Cola HBC Adria.

Inicijativa prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. provodila se u sklopu projekta Svijet bez otpada. Riječ je o višegodišnjem projektu kojim Coca-Cola HBC  izravno pridonosi smanjenju utjecaja na okoliš i daje rješenja za izazove povezane s ambalažom. Provodi se u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom The Coca-Cola Company.

Projektom Svijet bez otpada Coca-Cola HBC želi do 2030. godine prikupiti i reciklirati istu količinu boca i limenki koju stavi na tržište u suradnji s lokalnim partnerima na tržištima na kojima posluje. Već je sada Coca-Cola HBC ostvarila značajne pomake u održivom poslovanju, pa se tako 99,9 % proizvedene primarne ambalaže može reciklirati, a voda Römerquelle prva je voda na hrvatskome tržištu koja je sa svojim cjelokupnim asortimanom već dvije godine dostupna isključivo u bocama od 100 % reciklirane plastike.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici.