Zatvoreni 34. Dani piva Karlovac

Nakon pet dana uzbudljivog programa i brojnih posjetitelja koji su uživali u koncertima i dodatnim aktivnostima završio je najveći pivski festival u Hrvatskoj

Glazbeno-scenski program 34. Dana piva Karlovac obilježilo je 12 poznatih domaćih glazbenika i bendova koji su svojim energičnim nastupima zabavili brojnu publiku željnu dobre zabave. U proteklih pet dana pozornicom su vladali Massimo, Zabranjeno pušenje, Z++, Vojko V, Nipplepeople, Tight Grips, Silente, Goran Bare & Majke, Natali Dizdar i TBF, dok je veliko koncertno finale pripalo grupi Detour i Željku Bebeku.

Dani piva oduvijek su bili mjesto na kojem posjetitelji uživaju u dobrom pivu te izvrsnoj glazbi i programu. Ovogodišnje izdanje festivala rezultat je odgovornog ponašanja i predanog rada. Poštujući epidemiološke mjere organizatori su priredili spektakl koji je publika u Karlovcu nestrpljivo iščekivala. Iz godine u godinu pomiču granice i uspješno odgovaraju na visoka očekivanja, a brojni posjetitelji, dinamičan program i legendarni domaći glazbenici još jednom su dokazali zašto Karlovac ponosno nosi naziv mjesto susreta.

Nezaboravnoj atmosferi u posljednjim danima kolovoza u gradu koji je ove godine obilježio 442. rođendan uz vrhunske izvođače i dobro pivo pridonio je i neglazbeni sadržaj kao što su ples s vatrom, pivske plovidbe, slackline radionica, kvizovi te brojne druge aktivnosti. Posjetitelji grada na pet rijeka, među kojima je i ona pivska, uživali su i u prirodnim i kulturnim posebnostima Karlovca.

Jedna od novosti u kojoj su posjetitelji Dana piva posebno uživali svakako je i dvodnevna pivska akademija Karlovačkog, a na kojoj su doznali osnovne informacije o pivu te kako se omiljenom ljetnom osvježenju kroz povijest povećavao broj poklonika. Sudionici akademije dobili su i vrijedne savjete kako pravilno posluživati pivo. Uz pivsku akademiju, održana je i posebna radionica kuhanja piva na kojoj su prijavljeni pivoljupci naučili pripremati vlastito pivo koje su nakon fermentacije i odležavanja mogli ponijeti sa sobom i njime počastiti obitelj i prijatelje.

Raznolikim programom Dani piva oduševili su građane Karlovca i njihove goste te im ostavili brojne uspomene za još jedan nezaboravan kraj ljeta. Kao i prethodna, i njegovo 34. izdanje dokazalo je da Dani piva Karlovac nisu samo još jedan festival – oni su najveća pivska manifestacija koja u prostoru najljepših gradskih perivoja te jedinstvene kulturno-povijesne baštine u pet festivalska dana okupi posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske.

Snažnija promocija Karlovca kao tradicionalne pivske destinacije odvijala se i kroz projekt „Na pivo u Karlovac“ kojim se dodatno naglašava vrijednost Dana piva kao jedne od najprepoznatljivije gradske manifestacije. Njezina povezanost s Karlovcem posebno dolazi do izražaja u kontekstu gastroponude koja se temelji na pivu, a koja može biti još jedan od razloga zašto turisti rado svraćaju u grad. Kroz ovaj projekt ostvarena je i snažnija povezanost s lokalnim ugostiteljima koji su doprinijeli gastrobrendiranju grada kao destinacije koja okuplja ljubitelje piva, izvrsne hrane i dobre zabave.

Organizator ovogodišnjih Dana piva je Grad Karlovac. Karlovačko je generalni sponzor Dana piva, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac.

Više informacija o završenoj manifestaciji te fotografije svih pet dana festivala možete pronaći na službenoj stranici festivala, kao i na Facebook i Instagram profilima.