Okusite život na francuski način uz 1664 Blanc

Kremasto, savršeno izbalansirano pivo. Tako je najlakše opisati 1664 Blanc, koji u elegantnoj plavoj boci predstavlja utjelovljenje francuskog chica. Onima koji ga još nisu upoznali, treba reći da je 1664 Blanc jedinstvenog okusa, prožet naglašenim voćnim notama. Okus 1664 Blanca pruža balans citrusa i korijandera koji stvara savršeni omjer slatkog i kiselog.

This image has an empty alt attribute; its file name is Blanc_2.png

Njegova je aroma voćna, uz blage naznake citrusa i note marelice i breskve. Vrlo je blage gorčine zbog čega svaki gutljaj u ustima oblikuje ugodan kremasti osjećaj.

Osim okusom, 1664 Blanc osvaja i izgledom. Karakteristična plava boja boce simbol je francuskog porijekla, a boca ima najduži vrat među svim pivima, što doprinosi njenoj eleganciji. Vratna etiketa oblikovana je po uzoru na bijeli ovratnik koji je izvorno predstavljao kraljevsku odoru, no danas simbolizira francusko elegantno odijelo.

Punim imenom Kronenbourg 1664 Blanc, ovo pivo je dio francuske pivske obitelji Kronenburg, čiji je prvi lager nastao u Francuskoj pokrajini Alzas još 1664.

Početak je bio skroman -prvu seriju proizveo je Jerome Hatt i sastojala se od jedne jedine bačve. To je učinio odmah nakon što je primio titulu pivarskog majstora, a svoju brasserie, pivovaru, smjestio je nedaleko od katedrale u Strasbourgu. Kad je nastajao Kronenbourg 1664, njegovi tvorci su imali samo jednu želju: napraviti najbolje što mogu.

Od tada do danas Kronenbourg 1664 najprodavanije je francusko pivo u svijetu i peto najstarije pivo koje i dalje postoji. Zbog svega toga, kad su majstori pivari krenuli stvarati 1664 Blanc znali su da moraju napraviti pivo dostojno Kronenbourg tradicije i imena 1664. Zbog toga su stvorili potpuno drugačije pšenično pivo. Tako je nastao 1664 Blanc, profinjeno pivo osvježavajuće voćnog okusa.