Carlsberg Croatia ulaže 19 milijuna kuna u proširenje proizvodnje

Carlsberg Croatia ulaže gotovo 19 milijuna kuna u proširenje proizvodnih kapaciteta u pivovari u Koprivnici, a ta će investicija u liniju za punjenje limenki povećati kapacitet proizvodnje za procijenjenih 46 posto i zaposliti 20-ak ljudi, izvijestili su iz te pivovare.

“Linija će biti smještena u postojeći pogon što neće zahtijevati građevinske radove. Nakon fizičkog dolaska krajem ove godine, njena instalacija i podešavanje potrajat će nekoliko mjeseci pa se očekuje da će prve limenke iz koprivničke pivovare izaći početkom svibnja iduće godine”, najavljuje se u priopćenju.

Iz Carlsberga Croatia ističu i kako će ulaganje od 2,5 milijuna eura značiti otvaranje dodatnih dvadesetak radnih mjesta.

“Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, kao i bačvi, dodavanje linije za punjenje limenki omogućit će nam da zadovoljimo još više potreba potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom”, kazao je predsjednik Uprave Marcin Burdach.

Koprivnica je i dosada bila važno proizvodno središte za Somersby, iz kojeg su izvozili bočice diljem svijeta, a ova investicija znači da smo još spremniji za potrebe lokalnog i izvoznog tržišta, istaknuo je Burdach, napominjući kako će na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo. (Hina)