Atlantic našao strateškog partnera za proizvodnu lokaciju Mirna

Atlantic Grupa je s obitelji Pöll ispred austrijske kompanije Gittis Naturprodukte potpisala ugovor o kupoprodaji proizvodne lokacije Mirna u Sloveniji, izvijestili su iz Atlantica putem Zagrebačke burze.

Riječ je, kako se navodi, o zaključenju procesa započetog prodajom brenda dječje prehrane Bebi srbijanskoj Nelt Grupi prošle godine, odnosno o nastavku procesa dezinvestiranja noncore djelatnosti u skladu s Atlanticovom korporativnom strategijom.

Gittis preuzima ukupnu proizvodnu lokaciju sa zaposlenicima. Novi strateški partner dugoročno planira punu aktivaciju lokacije Mirna, ali i ulaganja u njezin daljnji tehnološki razvoj te zaposlenike što predstavlja izvrsnu perspektivu za lokaciju, ističu iz Atlantic Grupe. Podsjećaju da se na lokaciji Mirna proizvodio asortiman dječje hrane brenda Bebi, čiji su proizvodi više od 35 godina plasirani na tržišta Rusije i ostatka ZND-a.

Nakon lanjske prodaje Bebija Nelt Grupi, koja već raspolaže vlastitim kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dječje hrane, proizvodna lokacija u Mirni ostala je u sustavu Atlantic Grupe.

Tvornica je tijekom prijelaznog razdoblja nastavila uslužno proizvoditi Bebi asortiman cerealija, a za pogon i zaposlenike se u tom periodu aktivno tražilo rješenje kroz nekoliko alternativnih mogućnosti, bilo za proizvodnju prigodnog asortimana unutar Atlantica ili za suradnju s adekvatnim strateškim partnerom, navodi se u priopćenju.

Idealno rješenje, kako se dodaje, našlo se u obitelji Pöll, vlasnicima austrijske tvrtke osnovane 1957., kojoj je proizvodnja dječje hrane, cerealija i barova u središtu poslovanja, a koja je do danas izrasla u relevantnog proizvođača i partnera brojnim međunarodnim kupcima. (Hina)