Procvat internetske trgovine pomogao britanskom vlasniku tvornice papira u Belišću

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith izvijestio je o snažnom rastu dobiti u prvoj polovini fiskalne godine zahvaljujući valu potražnje proizvođača robe široke potrošnje i procvatu tržišta internetske trgovine.

Vlasnik Tvornice papira i kartona u Belišću i proizvođača plastične ambalaže Kaplast iz Vojnića povećao je prihod u šestomjesečnom razdoblju do kraja listopada za 16 posto, na 3,36 milijardi funti. Dobit prije oporezivanja porasla je 80 posto, na 175 milijuna funti.

Kompanija pruža usluge pakiranja, nabave papira i reciklaže, a među svoje klijente ubraja Amazon, Nestle i Unilever. U razdoblju poremećaja izazvanih pandemijom oslonila se na rastuću potražnju za kutijama koje se mogu reciklirati i na procvat internetske trgovine.

Skok prihoda i dobiti u prvoj polovini fiskalne godine potaknuo je snažan rast na tržištima poput SAD-a i južne Europe gdje je tvrtka nedavno uložila u razvoj više pogona kako bi mogla udovoljiti pojačanoj potražnji za kartonskom i papirnatom ambalažom. U prvoj polovini fiskalne godine povećali su obujam prodaje ambalaže od valovitog kartona za 9,4 posto, najviše otkada su počeli poslovati.

„Na ruku nam i dalje ide vrlo dinamično tržište, obilježeno naglim rastom potražnje za različitim rješenjima za maloprodaju”, istaknuo je izvršni direktor Miles Roberts. “Naši su opskrbni lanci i dalje sigurni, a rast ulaznih troškova znatno ublažen”, naglasio je Roberts, aludirajući na poskupljenje logistike i papira. (Hina/Reuters)