Fortenova grupa potpisala Povelju o raznolikosti

Danas je Fortenova grupa u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj potpisala Povelju o raznolikosti za sve segmente svog poslovanja i operativne kompanije u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Povelju su potpisali Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe i Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Ovo potpisivanje uslijedilo je nakon što se nedavno Fortenova grupa i formalno pridružila HR PSOR-u i UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.

Današnjim usvajanjem Povelje o raznolikosti, Fortenova grupa se obvezala na javno podržavanje i razvijanje raznolikosti u svim svojim radnim sredinama, operativnim kompanijama i poslovnom okruženju.  

“Važno je naglasiti da je današnje potpisivanje Povelje o raznolikosti, logična nadogradnja naše predanosti održivom razvoju. Osobito sam ponosan na brzinu kojom je Fortenova grupa u vrlo kratkom razdoblju učinila ključne iskorake u prihvaćanju održivog poslovanja i njegovih vrijednosti; od našeg Etičkog kodeksa, pristupanja HR PSOR-u i UN Global Compactu, pa sve do danas kada smo potpisali Povelju o raznolikosti. Održivost i raznolikost temeljne su vrijednosti Fortenova grupe i sastavni dio naše korporativne kulture”, rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe prilikom potpisivanja Povelje o raznolikosti.

Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, izjavila je: “Drago nam je da je Fortenova grupa potpisivanjem Povelje o raznolikosti javno u ime svih svojih zaposlenika prihvatila odgovornost za primjenu raznolikosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu u svim svojim kompanijama. Raznolikost je jedan od glavnih alata za postizanje inovativnosti i kreativnosti koje su potrebne više nego ikad kako bismo ostvarili transformaciju prema održivosti“.