Iz ljubavi prema okolišu – novi ekološki prihvatljiviji račun u Lidlu

Počevši od 7. ožujka, kupci su u Lidlovim trgovinama počeli dobivati novi, ekološki i dugotrajniji listić računa nakon kupnje. Na taj način, Lidl dodatno doprinosi zaštiti okoliša, ali i čini kupnju ekološki prihvatljivijom za svoje kupce.

Inovativni, plavi termalni papir na kojem će se printati novi listići računa je FSC certificiran i dolazi iz odgovornog gospodarenja šumama. Listić računa se izrađuje bez razvijača kemijskih boja, otporan je na sunčevu svjetlost i može se trajno čuvati bez blijeđenja s obzirom da mu postojane boje omogućuju dugotrajnu čitkost.

Još jedna prednost za kupce je ta što je Lidlov račun otporan na ulje i vodu te je stoga vrlo izdržljiv. Pogodan je za recikliranje pa se može sigurno odložiti u otpadni papir.

Također, tijekom promjene rola papira za račune, Lidl je optimizirao i pakiranje, jer se više ne koristi plastika za spajanje rola s računima. Ova promjena također pridonosi strategiji REset Plastic Schwarz grupe: nova ambalaža će uštedjeti 30 tona plastike godišnje u cijeloj Schwarz grupi.

Pod motom „Na putu prema sutra”, Lidl se zalaže za veću održivost u svim aspektima svoga poslovanja. Ključna komponenta u tome je zaštita okoliša, koja uključuje upotrebu ekoloških materijala. Upravo zato se Lidl odlučio na uvođenje novog računa, na čijoj pozadini se kupci mogu informirati o prednostima eko računa iz Lidla.