Tvrtka Pevec povećala prihode i dobit u prošloj godini

Tvrtka Pevec d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, objavila je rezultate poslovanja za prošlu, 2018. godinu. U odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi porasli su za čak 65 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 480 posto. Uz to, tvrtka je u protekle tri godine u vlasništvo preuzela osam postojećih prodajnih centara, otvorila pet novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 600 novih djelatnika.

„Iznimno sam zadovoljan i ponosan kada sagledam poslovanje naše tvrtke kroz zadnje tri godine. Također moram istaknuti kako nismo usmjereni samo na financijske rezultate već i na drugi, jednako bitan segment poslovanja – kvalitetan ljudski kapital odnosno zadovoljstvo i produktivnost naših djelatnika na kojima kontinuirano radimo. Prosječnu neto plaću smo povisili za 24% u protekle tri godine. Međutim, krajnji cilj ove uprave je njeno povećanje na iznos od 7.500,00kn kroz naredne dvije godine. Trenutno zapošljavamo oko 2.000 djelatnika dok svim našim aktivnostima postajemo još privlačniji poslodavac na sve zahtjevnijem tržištu rada“  izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevec d.d.


Tvrtka Pevec ostvarila je i značajan napredak u sektoru nekretnina. Ove godine, osim novog prodajnog centra u Vukovaru čija je izgradnja već započela, planira se gradnja i dvaju novih prodajnih centara u Vinkovcima i Splitu

Ukupni prihodi tvrtke porasli su na 1,954 milijarde kuna dok je neto dobit porasla na 139,6 milijuna kuna u prošloj, 2018. godini. Tvrtka Pevec je također prošle godine, prvi puta nakon stečaja, isplatila dividendu svojim dioničarima, i to u iznosu od 80 milijuna kuna, što čini 75 posto ukupne dobiti iz 2017. godine. Trenutna vrijednost dionice tvrtke, zaključno s 1. travnjem 2019. godine, iznosi 387kn po dionici dok je početkom 2016. godine njena vrijednost iznosila tek 79kn po dionici.

Tvrtka Pevec ostvarila je i značajan napredak u sektoru nekretnina. Ove godine, osim novog prodajnog centra u Vukovaru čija je izgradnja već započela, a otvorenje se očekuje početkom listopada, planira se gradnja i dvaju novih prodajnih centara u Vinkovcima i Splitu. Prošle je godine tvrtka Pevec otkupila svoje prodajne objekte u industrijskoj zoni Kukuljanovo u Bakru i Kutini dok je ove godine kupljen objekat na zagrebačkom Jankomiru, Pevecov najveći i najvrijedniji prodajni centar u Hrvatskoj.

Tvrtka Pevec d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, posluje od 1990. godine dok se na tržištu neprehrambenih proizvoda izdvaja širinom asortimana te odličnim odnosom cijene i kvalitete svojih proizvoda.

„Svojim kupcima trenutno nudimo preko 50.000 artikala iz sedam prodajnih programa što nas čini prvim izborom potrošača u uradi sam segmentu čime se neizmjerno ponosimo“, zaključio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke.