Otvorena ekstenzija trgovačkog centra Supernova Ljubljana Rudnik – investicija vrijedna 70 milijuna eura

U 50.000 četvornih metara posjetitelji će uživati u jedinstvenom shopping iskustvu uz vrhunsku arhitekturu i dizajn interijera, a moći će posjetiti i kina Cineplexx koja se po prvi puta otvaraju u Ljubljani

Supernova Grupa, međunarodna kompanija sa sjedištem u Grazu, otvorila je u Ljubljani prošireni trgovački centar Supernova Rudnik u kojeg je uložila 70 milijuna eura. Trgovački centar prostire se na 50.000 četvornih metara i ima 109 trgovina, 7 vrhunskih kina, 19 restorana i barova na dvije etaže, dva zabavna parka te veliki boutique fitness centar.

„Izuzetno smo ponosni na ovaj projekt jer smo, unatoč nepredvidivim vremenima u kojima živimo, uspjeli učiniti nešto zaista posebno. Gradnju smo završili u roku te smo privukli nove i proširili suradnju s već postojećim poslovnim partnerima. Također, ponosni smo što je u našim centrima diljem Slovenije zaposleno više od 10.000 ljudi, a taj će broj i dalje nastaviti rasti“, rekla je Mojca Prošek, voditeljica leasinga Supernove.

Uz vrhunsku arhitekturu i dizajn interijera koji stvaraju poseban doživljaj shoppinga, centar se nalazi na izvrsnoj lokaciji, dobro je prometno povezan te broji 2.500 parkirnih mjesta. U centru se otvorio i McDonalds, a novitet je i multipleks kino Cineplexx, koje je po prvi puta otvoreno u Ljubljani. Po prvi put u Sloveniji se otvara i dječja igraonica Zumma Kids, prostire se na 2.000 četvornih metara, dok je 600 četvornih metara posvećeno WOOP!-u, jednoj od najpoznatijih igraonica za zabavu u Sloveniji.

Supernova Grupa usmjerena je na razvoj i upravljanje komercijalnim nekretninama u Srednjoj i Istočnoj te zapadnoj Europi. Osim u Sloveniji, kompanija je aktivna na tržištima Austrije, Njemačke, Slovačke, Rumunjske i Hrvatske, a trenutni portfelj tvrtke broji 73 nekretnina te bruto vrijednost imovine u iznosu većem od 1,6 milijardi eura.

U posljednjih pet godina Grupa je preuzimanjem postojećih, i izgradnjom novih shopping centara na području Slovenije i Hrvatske, preuzela vodeću poziciju po broju trgovačkih centara te ukupno iznajmljenoj površini u tim zemljama. Također, kompanija je u Sloveniji prošle godine preuzela 10 maloprodajnih nekretnina iz portfelja Mercatora i 11 trgovačkih centara Qlandia Centrice Real Estate GmbH, tvrtke američkog fonda Lone Star.

Supernova Grupa u Hrvatskoj posluje u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Grupacija u Hrvatskoj upravlja trgovačkim centrima pod brandom Supernova (Supernova  Zagreb Buzin, Supernova Garden Mall, Supernova Colosseum, Supernova Slavonski Brod, Supernova Zadar, Supernova Šibenik, Supernova Koprivnica, Supernova Sisak East, Supernova Sisak West, Supernova Varaždin, Supernova Karlovac, Supernova Požega) te trgovačkim centrima Cvjetni, Centar Kaptol i Branimir mingle mall.

Supernova Grupa kontinuirano ulaže velike napore u povećanje kvalitete usluge, ponude i cjelokupne infrastrukture stečenih centara u Europi. Posljednju godinu kompanija je uložila značajna sredstva u marketinške aktivnosti i objedinila sve svoje centre pod istim vizualnim identitetom – brandom Supernova. Uz to, na svim tržištima na kojima posluje cilj kompanije je inteligentnim razvojem i strateškim akvizicijama, osigurati daljnji rast i istovremeno investirati u rastuća tržišta poput hotelskih nekretnina i obnovljivih izvora energije.