Dobit Adris grupe veća za 14 posto

Neto dobit Adris grupe u prvom tromjesečju ove godine iznosi 12,2 milijuna kuna, što je za 14 posto više od ostvarenja u istom prošlogodišnjem razdoblju, objavio je Adris.

Adris grupa je u prvom tromjesečju ostvarila ukupan prihod od 1,19 milijardi kuna, što je 11 posto više u usporedbi s prvim lanjskim tromjesečjem. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 1,11 milijardi kuna i za 16 posto je veći je od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 173 milijuna kuna, što je rast od četiri posto.

Podaci za tvrtke koje posluju u sastavu Adris grupe – Croatia osiguranje, Maistra i Cromaris, pokazuju rast svih Adrisovih poslova.

Croatia osiguranje ostvarilo je ukupnu bruto zaračunatu premiju u Hrvatskoj od 957 milijuna kuna, što je, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, rast od 14 posto. Tržišni udio iznosi 29,1 posto, pri čemu je u prvom tromjesečju ostvaren rast od 1,5 postotnih bodova.

Konsolidirana bruto zaračunata premija, uključujući i regionalne podružnice, iznosi 1,14 milijardi kuna, što je 16 posto više u usporedbi s prvim tromjesečjem prošle godine. 

U prvom tromjesečju 2022. godine Croatia osiguranje ostvarilo je konsolidiranu neto dobit od 134 milijuna kuna, što predstavlja međugodišnji rast od četiri posto.

Turistički dio poslovanja u prvom tromjesečju je ostvario prihode od prodaje robe i usluga u iznosu od 100 milijuna kuna, što je dvostruko više nego u prva tri mjeseca prošle godine, odnosno 89 posto realizacije iz 2019. godine.

Planirana ulaganja u turističkom dijelu grupe u ovoj godini iznose 430 milijuna kuna, a najveći dio odnosi se na rekonstrukciju zagrebačkog hotela Panorama. Više od 100 milijuna kuna uložit će se i u podizanje kvalitete kampova, prije svega zajedničkih sadržaja, a nastavljene su i pripreme na dvama strateškim turističkim projektima – zagrebačkom hotelu Westin te splitskom hotelu Marjan, kažu u Adrisu.

Napominju da je booking zasad znatno bolji od prošlogodišnjeg.

Proizvođač svježe ribe Cromaris u prvom tromjesečju je ostvario EBITDA od 24 milijuna kuna, što je rast od šest posto, a neto dobit iznosila je 7,7 milijuna kuna. (Hina)