Zvijezda donira 150 tisuća kuna Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet

Petra Pirker Dropuljić, Mira Katalenić i Gašpar Novak

U humanitarnoj akciji sudjelovali su svi kupci koji su tijekom ožujka kupili posebno označeno pakiranje Zvijezda suncokretovog ulja, a donacija je namijenjena školovanju terapijskog psa

Uz pomoć vjernih kupaca, Zvijezda je Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet donirala 150.000 kuna. Toliko je prikupljeno tijekom ožujka, u humanitarnoj akciji u kojoj je od svake kupljene boce suncokretovog ulja s limitiranom etiketom Zvijezda izdvojila po 50 lipa za Udrugu. Ukupan prikupljeni iznos Udruga će namijeniti za školovanje terapijskog psa.

Donaciju je na  obilježavanju Međunarodnog dana pasa vodiča Udruzi u ime Zvijezde uručio Gašpar Novak, direktor marketinga i razvoja u Zvijezdi.

“Kontinuirano nastojimo zajednici vraćati dio onoga što nam daje, a posebno je lijep osjećaj kada u humanitarnoj akciji sudjeluju i naši vjerni potrošači. Prijateljstvo s Udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet započeli smo početkom ove godine i ovo je tek prva od, nadam se, mnogo aktivnosti kojima ćemo pomoći radu Udruge. S nestrpljenjem iščekujemo upoznati sve pse i njihove nove korisnike kojima ćemo uljepšati svakodnevicu”, izjavio je Gašpar Novak.

Gašpar Novak i Damir Vučić

Udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet jedina je nevladina i neprofitna organizacija u Hrvatskoj koja je razvila rehabilitacijske programe za mobilnost slijepih i drugih osoba s invaliditetom te za djecu s teškoćama u razvoju, u koje su uključeni psi pomagači i terapijski psi. Zahvaljujući radu Udruge, brojne slijepe i visoko slabovidne osobe dobile su mogućnost samostalnog kretanja u kojem im pomažu njihovi najbolji, četveronožni prijatelji.

“Zahvaljujući ovoj velikodušnoj donaciji koju su zajedničkim snagama prikupili Zvijezdini vjerni potrošači, financirat ćemo školovanje terapijskog psa. Prijateljstvo sa Zvijezdom nije nam pomoglo samo u radu naše udruge, već nas je povezalo i s Udrugom za sindrom Down, s kojom Zvijezda surađuje već dugi niz godina. Psi koji prođu naše školovanje od sada će imati priliku pomagati i osobama sa sindromom Down, što nas posebno veseli”, rekla je Mira Katalenić, predsjednica Udruge.

Ova donacija u isto je vrijeme i zahvala Zvijezdinim potrošačima za povjerenje koje ukazuju kompaniji, a dodijeljena je povodom obilježavanja Međunarodnog dana pasa vodiča. Taj dan u svijetu se obilježava  posljednje srijede u travnju, a cilj mu je ukazati na važnost pasa vodiča i terapijskih pasa u životima slijepih i slabovidnih osoba. Obilježavanjem Međunarodnog dana pasa vodiča odaje se priznanje psima, volonterima, udrugama i organizacijama koje svojim nastojanjima i radom omogućuju da da svi potrebiti dobiju pomoć, kao i da se slijepe i slabovidne osobe uključe u zajednicu.