dm će s više od 800.000 kuna podržati projekte koji doprinose zaštiti okoliša i prirode

U ponedjeljak, 11. srpnja, dm je uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800.000 kuna. Među odabranim projektima su i oni usmjereni na korištenje solarne energije, zbrinjavanje otpada, očuvanje ugroženih životinjskih vrsta, uređenje i čišćenje okoliša te edukaciju.

U sklopu natječaja dm je odabrao i novog dobavljača te će u svoju ponudu uvrstiti sapune od ekološkog kozjeg mlijeka Prirodne kozmetike Helena.

Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u

„Danas je dm postao ponosan partner organizacija, ustanova, udruga, parkova prirode i proizvođača čije su nas ideje inspirirale i probudile dodatnu vjeru u zelenu budućnost sviju nas. Naš prvi korak prema stvaranju te budućnosti bit će da građanima 17 hrvatskih gradova i naselja omogućimo da otkriju prednosti održivog načina života te da uvide da, kada je u pitanju zaštita okoliša, ne postoje male i velike ideje. Uime dm-a zahvaljujem novim partnerima na povjerenju koje su nam ukazali, a svima koji su se prijavili na naš natječaj što su nam pomogli potvrditi kako Hrvatskoj ne nedostaje zelenih ideja“, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode.

Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.

Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.