Kompanije Fortenova grupe pristupaju Etičkom kodeksu za zamjenu kune eurom

Kao što je kao nacionalni maloprodajni lider bio prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je krenuo s dvojnim označavanjem cijena, tako je Konzum, zajedno s Tiskom, drugom velikom maloprodajnom kompanijom Fortenova grupe, među prvima dobrovoljno  pristupio Etičkom kodeksu koji utvrđuje načine postupanja poslovnih subjekata u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj.

Budući da na jednako transparentan način ovom procesu Fortenova grupa pristupa kroz sve segmente poslovanja, Etičkom kodeksu pristupit će i ostala društva grupe koje u svom poslovanju imaju istaknutiji izravan odnos s potrošačima poput Abrakadabre (A007), Roto dinamica, Multiplus carda i ostalih.

Iako je riječ o dokumentu deklaratorne prirode, poslovni subjekti koji pristupe inicijativi jamče da će tijekom procesa konverzije voditi računa da prilagodba hrvatskih potrošača na uvođenje nove valute bude maksimalno transparentna.

Budući da su kompanije Fortenova grupe nacionalni lideri u maloprodaji i distribuciji te proizvodnji hrane, kroz dobrovoljno pristupanje Etičkom kodeksu i prihvaćanju njegovih načela, one potvrđuju svoju posvećenost dobrobiti svojih kupaca, dobavljača i poslovnih partnera.

S danom pristupanja Etičkom kodeksu, kompanije Fortenova grupe stekle su pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake – slogana i logotipa kojima svojim kupcima i korisnicima usluga jamče provedbu načela iz tog dokumenta.

Ujedno, bit će na popisu poslovnih subjekata koji će biti javno dostupan na internetskoj stranici www.euro.hr.