Grupa Vindija povećala primanja svim svojim zaposlenicima u Hrvatskoj

Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Grupa Vindija izvijestila je da je s 1. listopada još jednom povećala plaće svim zaposlenicima grupe u Hrvatskoj, a riječ je o ulaganju od gotovo 19 milijuna kuna.

Nakon što je od rujna prošle godine grupa dva puta povećavala primanja svojih zaposlenika, s prvim danom listopada bit će još jednom povećane plaće svih zaposlenika kompanija u sastavu grupe, koje posluju u Hrvatskoj, istaknuli su iz Vindije. 

“Riječ je o novom ulaganju od gotovo 19 milijuna kuna, što zajedno s dosadašnjim povećanjima predstavlja nešto više od 75 milijuna kuna više za plaće na godišnjoj razini”, navodi se u priopćenju.

Prema odluci Uprave grupe Vindija, svi zaposlenici će dobiti veću plaću u bruto osnovici za listopad, s redovitom isplatom u studenom.

Iz Vindije ističu kako je, uz potpisivanje sindikalnog kolektivnog ugovora sa zaposlenicima početkom ljeta i dogovor s Vladom o ograničavanju cijena mlijeka i piletine, ovo jesensko povećanje plaća dodatan korak u jačanju tržišne pozicije, ali i zadovoljstva zaposlenika te brizi o potrošačima.

“Tržišni udio i dobri poslovni rezultati jasan su odraz rada i nastojanja svake zaposlenice i zaposlenika u kompanijama u sastavu grupe Vindija”, istaknuo je u priopćenju predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač, napominjući kako je povećanje plaće tek jedan od načina na koji žele unaprijediti njihovo zadovoljstvo. 

“Svjesni smo kako nastalo stanje na tržištu, inflacija i energetska kriza utječu na standard građana i povećanje plaća bio je jedini logičan korak”, rekao je Klepač, poručujući da žele jačati lidersku poziciju na tržištu i kao poželjan poslodavac nastaviti privlačiti nove, mlade i sposobne ljude. 

Iz Vindije u priopćenju podsjećaju kako, pored redovitih povećanja plaće, grupa svim zaposlenicima bez obzira na staž ili poziciju u kompaniji redovito isplaćuje regrese, božićnice, uskrsnice te financira školski pribor, dijeli jubilarne nagrade te osigurava putovanja za zaposlenike, financijske bonuse i pakete proizvoda. (Hina)