Maramice za upijanje boja: Pranje rublja nikad nije bilo jednostavnije!

Hvatači boja prikladni su za ručno i strojno pranje, pri svim temperaturama, programima pranja i za sve vrste tkanina

Je li vam se ikada dogodilo da je tijekom pranja rublja u perilici boja s tamnije odjeće ‘prešla’ na svjetlije tkanine? Ili ste možda primijetili da vaša odjeća jakih boja nakon više pranja gubi intenzitet i jasnoću, a da vam bijelo rublje s vremenom postaje sivo? Možda vam je naporno razvrstavati tkanine po bojama i danima čekati da se nakupi dovoljno odjeće određene boje da napunite perilicu? Ukoliko ste barem na jedno od ovih pitanja odgovorili potvrdno, proizvod koji tražite su maramice za upijanje boja, tj. hvatač boja.

HVATAČ BOJA

Iako relativno novi proizvod na našem tržištu, hvatač boja stigao je kao spas u trenutku kada imamo sve manje vremena i koncentracije primijetiti onu jednu crnu ili crvenu čarapu koja se ušuljala u snježnobijelu jastučnicu ili, još gore, u rukav fine bijele pamučne majice – pa bijela odjeća nakon pranja postane svijetlo roza.

Maramice su namijenjene uz pranje tamne i intenzivno obojane odjeće – one najrizičnije – koja se mora prati posebno jer tijekom pranja, osim što može obojati druge tkanine, nakon određenog vremena izgleda iznošeno i staro. Zato su hvatači boja višestruko korisni: čuvaju izgled i svježinu boje nakon više pranja te onemogućuju da boja prijeđe na druge tkanine.

TEHNOLOŠKO OBJAŠNJENJE

Njihova magija je tehnološki objašnjena: kod svakog pranja odjeće u perilici topla voda i deterdžent utječu na to da tkanine ispuštaju boje, a te boje se onda talože na rublju i na njemu ostavljaju tragove, dok sama nečistoća uzrokuje sivilo. Ali kada se u bubanj perilice stavi maramica za upijanje boja, ona iz vode, poput magneta, prikuplja sve razlivene boje i nečistoće istovremeno ne dozvoljavajući da se boje tijekom pranja odvajaju s tkanine.

Sve to potrošačima omogućava da raznobojnu odjeću različitih tkanina peru zajedno i budu bezbrižni.