Saponiji dodijeljen ‘MAMFORCE’ Standard

Saponia je jedna od rijetkih prerađivačkih tvrtki i jedina kemijska industrija u Hrvatskoj koja je danas postala dio MAMFORCE zajednice. MAMFORCE Standard je inovativna metoda procjene i standard poslovanja koji poboljšava produktivnost rada, čini zaposlene sretnijima i potiče napredak ženskih talenata. MAMFORCE standard je od 2012. godine do danas postao priznati znak kvalitete odgovornog upravljanja ljudima i kompetencije poslodavaca u provođenju obiteljski odgovorne politike.

Ulazak u MAMFORCE tim za Saponiju je dio procesa i puta kojem je zadnjih godina predana, a vodi prema modernoj, osviještenoj kompaniji. Saponia se brine za cijeli ekosustav, a zaposlenici i njihove obitelji te ravnoteža poslovnog i privatnog su njegov važan dio. Proces stjecanja MAMFORCE certifikata je vrlo složen i zahtjevan,  ali usvajanjem smjernica i uz profesionalno usmjeravanje, Saponiji je omogućeno da postane još bolji poslodavac,  poboljša poslovne prakse, motivira zaposlenike i ujedno potvrdi ispravnost puta kojim je krenula – biti tvrtka gdje se svi zaposleni osjećaju kao doma.

Saponia kontinuirano poboljšava kvalitetu uvjeta rada i u potpunosti poštuje sve propise i preporuke vezano uz prava radnika i zaštitu njihovog dostojanstva i zdravlja tako da je certificiranje prema MAMFORCE standardu bio logičan slijed, priopćeno je iz Saponije.

Provedeno istraživanje u svrhu stjecanja MAMFORCE certifikata pokazalo se kako zaposlenici percipiraju Saponiju kao tvrtku s nula tolerancije za bilo kakve oblike uznemiravanja i neetičnog ponašanja.

Pošteno poslovanje, sigurni uvjeti rada, obrazovanje zaposlenika, ravnopravnost i jednakost plaća te poštivanje ljudskih prava samo su neke od vrijednosti i tema koje su u samom srcu kompanije. U Saponiji ističu da je značajan udio žena na upravljačkim pozicijama, više od 50 posto, dok je ukupno gledajući u Saponiji udio zaposlenih žena 46 posto.

Kontinuirano se provode aktivnosti kojima se doprinosi ciljevima održivog razvoja. Saponia je tvrtka koja stremi izvrsnosti u svim segmentima poslovanja, a uz podršku svih zaposlenika nastoji se zadržati visoka konkurentnost i dugoročnu održivost poslovanja u skladu s globalnim trendovima.

Na dodjeli certifikata MAMFORCE, predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela zahvalila se na povjerenju koje je ukazano Saponiji, ali je istaknula i jednu zanimljivu želju: „Neka uz ovaj certifikat u našoj Slavoniji bude što više Saponijinih beba, koje će jednog dana možda naći svoje mjesto u Saponiji, kao što su to činile njihove bake i djedovi u zadnjih 130 godina postojanja“.