Mate Štetić novi član uprave Atlantic Grupe

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Mate Štetić imenovan je novim članom Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata od 8. prosinca 2022., u trajanju od tri godine, odlučeno je na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe održanoj 6. i 7. prosinca.

Uprava Atlantic Grupe proširena je tako s dosadašnjih šest na sedam članova, a čine je predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić, Enzo Smrekar i Mate Štetić.

Štetić se Atlantic Grupi pridružio 2019. na poziciji glavnog direktora Strateškog poslovnog područja Kava, a u novom opsegu odgovornosti, osim brige za kategoriju kave, preuzima i upravljanje kategorijama čokolade te slatkog i slanog snacka.

Karijeru je započeo 2001. u tvrtki Ledo d.d. gdje je radio na raznim pozicijama unutar prodaje, izvoza te marketinga i razvoja.

Nakon iskustva u Ledu, prelazi u Zvijezdu na poziciju direktora marketinga i razvoja te nakon toga 2008. postaje glavni direktor Mlinar d.d. i započinje uspješan proces restrukturiranja osiguravajući fokus na vlastiti maloprodajni lanac i konsolidaciju proizvodnih pogona.

Od 2009. do 2019. godine radi u PIK-u Vrbovec, od čega osam godina kao direktor društva. Tijekom ovog razdoblja PIK Vrbovec započinje i završava veliki investicijski ciklus te prerasta u regionalnog lidera s velikim rastom prodaje i tržišne pozicije.

Mate Štetić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, završio poslijediplomski MBA studij na Cotrugli Business School te se dalje usavršavao na IEDC Bled School of Management i drugim poslovnim školama.