Anketa: Valentinovo u Hrvatskoj slavi 1/3 ljudi

Anketa potrošača pokazala je da Valentinovo u Hrvatskoj slavi trećina ljudi, a ako je suditi po novim podacima o potražnji s portala jeftinije.hr, pravo će slavlje početi tek nakon romantične večere

Valentinovo će nas danas zagrijati, barem nakratko. Iako se načelno i dalje doživljava kao još jedan u nizu praznika kojeg smo usvojili sa Zapada, među nama je dobar dio onih koji ga ne propuštaju proslaviti, barem ako je suditi novim podacima s portala Jeftinije.hr.

Poznata platforma potvrdila da Hrvati vole slaviti Valentinovo

U Hrvatskoj Valentinovo redovito slavi gotovo 37% ljudi, od kojih će ga više od 50 % ove godine proslaviti sa svojim partnerom ili partnericom dok će neki dan provesti s prijateljima, obitelji ili u društvu omiljenih ljubimaca.

Ove će godine čak 6% ispitanika darovati – sebe, u skladu sa sve popularnijim trendom ljubavi i brige koju trebamo pokazivati sami sebi. Poklonite sebi nešto lijepo, priuštite si iskustvo koje ćete pamtiti. Nemojte se bojati malo se razmaziti. 

Rezultati ankete potrošača na platformi Jeftinije.hr (dio Heureka grupe) pokazali su da se više od četvrtine ispitanika raduje izlasku na romantičnu večeru, četvrtina će se obradovati cvijeću, a malo više od 17% ispitanika raduje se novom parfemu. 

Podaci o potražnji pokazuju da će se slaviti dugo u noć 

Da oni koji ga slave, Valentinovo planiraju tjednima unaprijed potvrdili su i aktualni podaci o online potražnji prema kojima će pravo slavlje početi izgleda tek nakon buketa cvijeća i romantične večere. 

Analiza potražnje od 1. do 13. veljače pokazala je ogroman porast popularnosti i potražnje za proizvodima u kategoriji igračaka za odrasle. Najveću popularnost u navedenom razdoblju imale su erotske igre i darovi za parove za kojima je potražnja u proteklih 13 dana porasla za 146%.  

Više od 121% porasla je potražnja u kategoriji erotskih pomagala, a slično je i u kategoriji erotske kozmetika u kojoj smo primijetili povećanje potražnje za kondomima veće od 135%. I to samo u proteklih 13 dana! 

Povećanje potražnje u svim potkategorijama igračaka za odrasle primijetili smo i u susjednoj Sloveniji i Srbiji. Izgleda da je pred nama vruća noć koja definitivno neće završiti romantičnom večerom.

Kako god slavili (ili ne) današnji praznik – provedite ga s onima koje volite!

Sretno Valentinovo!