Croatia’s Best Employer Brand Awards: prva nagrada u Hrvatskoj za najbolje HR kampanje

Employer branding tema je kojoj se u posljednje vrijeme okreće sve više organizacija i kompanija s ciljem izgradnje korporativnog imidža te jačanja strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenika. Poslodavci se ciljanim kampanjama sve snažnije pozicioniraju i na hrvatskom tržištu rada, a CareerCentar, domaća digitalna platforma za efikasno provođenje procesa zapošljavanja, prepoznao je vrijednost takvih projekata i pokrenuo nagradu Croatia’s Best Employer Brand Awards 2019.

CROATIA’S BEST EMPLOYER BRAND AWARDS dijelit ĆE SE u čak 25 kategorija podijeljenih prema vrsti kampanje, veličini kompanije i sektoru poslovanja

Kompanije koje sustavno upravljaju svojim imidžom uspješnije su u ostvarivanju poslovnih ciljeva. Učinkovitije privlačenje talenata i zadržavanje zaposlenika, kao i kreiranje pozitivnih radnih iskustva na svim razinama, samo su neke od prednosti. Najbolji rezultat se postiže ako se sve navedeno uspije uskladiti i s vrijednostima, kulturom i ciljevima tvrtke. Upravo je jedan od najvažnijih elemenata uspješnih employer branding aktivnosti usklađenost obećanog i realnog radnog iskustva, jer je to ono što čini brand iskustvo uspješnim.

Vladimir Benić, osnivač CareerCentra

„Ovom nagradom želimo istaknuti važnost teme employer brandinga tj. imidža poslodavca, jer ona obuhvaća projekte i aktivnosti usmjerene na stvaranje boljih radnih mjesta i organizacija u koje će zaposlenici željeti doći i ostati raditi. Za razliku od starih modela upravljanja danas je dobar employer branding glavni izvor konkurentnosti na tržištu rada. Želimo nagraditi uspješne aktivnosti tvrtki kojima je strateški cilj razvijati se u ovom području i koje će dobrim primjerom utjecati i na druge poslodavce. Također cilj nam je zajedno s tvrtkama raditi na razvoju znanja i talenata u području upravljanja imidžem poslodavca, a nagrade će doći kao priznanje da to sve radimo s ispravnom svrhom – povećanjem zadovoljstva zaposlenika i uspješnim ostvarivanjem poslovnih ciljeva“, istaknuo je Vladimir Benić, osnivač CareerCentra.

Croatia’s Best Employer Brand Awards nagrade će se dijeliti u čak 25 kategorija podijeljenih prema vrsti kampanje, veličini kompanije i sektoru poslovanja. Sve prijave razmotrit će stručni žiri kojeg čine Marija Felkel, HR konzultantica i savjetnica predsjednika Uprave Nexe grupe za organizacijski razvoj i ljudske resurse, Mirna Koričan Lajtman, konzultantica i profesorica iz područja ljudskih potencijala s međunarodnim obrazovanjem i djelovanjem, Martina Bajs Čirjak, konzultantica za HR i strateški management diplomirana je psihologinja sa završenim MBA studijem i magisterijem iz strateškog managementa na Indiana University, Jelena Mucić, rukovoditeljica odjela za upravljanje iskustvom korisnika u CareerCentru i stručnjak za employer branding, marketing i odnose s korisnicima te Vladimir Benić, diplomirani ekonomist s jedanaestogodišnjim iskustvom u bankarstvu, telekomunikacijama i poslovnom savjetovanju te osnivač CareerCentra.

Prijave su u tijeku, proglašenje najboljih krajem studenoga

Prijave su otvorene do 1. listopada, kompanije mogu prijaviti više projekata u više kategorija, a prijaviti se mogu kampanje pokrenute ili provedene između lipnja 2018. i listopada 2019. godine. Sve prijave ulaze i u izbor za glavnu Grand Prix nagradu. Svečana konferencija i proglašenje pobjednika održat će se 21. studenoga 2019. godine, a više informacija pronađite na službenoj web stranici.