Zagrebačkoj pivovari nagrada Croatia’s Best Employer Brand Awards

Zagrebačka pivovara s kampanjom „Zakon posao“ dobitnik je nagrade Croatia’s Best Employer Brand Awards u kategoriji Najbolja povezanost employer branda i korporativnog branda. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje najboljim kampanjama za izgradnju korporativnog imidža te jačanje strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenika. Svečana dodjela nagrada održana je jučer u Kaptol Boutique Cinema, a ispred Zagrebačke pivovare nagradu je preuzela Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa.

Zakon posao kampanja pokrenuta je u siječnju 2019., a usmjerena je na postojeće zaposlenike, sezonske radnike i trenutno najvažniju generaciju na tržištu rada – milenijce. Prvi put su milenijci iz cijele Hrvatske koji rade, još uvijek se školuju, nezaposleni su ili maštaju o svom biznisu govorili kakve poslodavce traže, što očekuju od posla i što je za njih zakon posao. Iz njihovih odgovora tim Zagrebačke pivovare saznao je brojne zanimljivosti o zakon poslovima budućnosti, a još važnije – uvjerili su se kako se njihove vrijednosti uvelike podudaraju s vrijednostima Zagrebačke pivovare. Istraživanje o navikama milenijaca samo je jedan segment Zakon posao kampanje. Zakon posao je platforma kroz koju se kontinuirano komunicira cijeli niz financijskih i nefinancijskih benefita za zaposlenike.

 „Platformu Zakon posao pokrenuli smo kako bismo se još snažnije brendirali na tržištu radne snage. Smatramo kako je važno ići u korak s trendovima i kontinuirano ulagati u ljude i procese. Mi znamo da su naši zaposlenici ključni za uspjeh naše kompanije i zato o njima brinemo cijelim nizom benefita iz čega proizlaze rezultati na obostrano zadovoljstvo. Jednostavno, iza zakon piva stoje zakon ljudi,“ istaknula je Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare.

„Kategorija Najbolja povezanost employer branda i korporativnog branda jedna je od zahtjevnijih za implementaciju, a Zagrebačka pivovara u puno elemenata može biti primjer izvrsnosti u tom segmentu. Biti najbolji poslodavac i imati snažan employer brand ne znači biti najglasniji na tržištu u smislu komunikacije, već stvaranjem radnog okruženja u kojem će zaposlenici biti zadovoljni, imati priliku razvijati se i željeti ostati u vašoj tvrtki. Zagrebačka pivovara uspijeva upravo u tom drugom segmentu,“ istaknuo je Vladimir Benić, osnivač i voditelji projekta CareerCentar.

Employer branding je tema kojoj se u posljednje vrijeme okreće sve više organizacija i kompanija s ciljem izgradnje korporativnog imidža te jačanja strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenika. Poslodavci se ciljanim kampanjama sve snažnije pozicioniraju i na hrvatskom tržištu rada. Croatia’s Best Employer Brand Awards dodjeljuje CareerCentar, domaća digitalna platforma za efikasno provođenje procesa zapošljavanja, a najbolje u čak 25 kategorija odabrao je žiri sastavljen od najboljih domaćih HR stručnjaka.