Kad će? Sad će! Postani profesionalac u kuhinji uz novu liniju proizvoda PIK Vrbovca – Slow cooked selection

Novu PIK-ovu liniju, pomoću koje barem na jedan dan svi mogu postati chefovi, čine tri proizvoda: Pulled pork/Trgana svinjetina, Spare ribs/ Svinjska rebarca i Pork knuckle/Buncek

PIK Vrbovec je krajem prošle godine predstavio novu liniju proizvoda polugotovih mesnih jela – PIK SLOW COOKED SELECTION koja je u potpunosti napravljena od mesa s hrvatskih farmi. U tijeku je kampanja ‘Kad će? Sad će!’ tijekom koje će se predstaviti sve prednosti nove linije proizvoda.

SLOW COOKING je termička priprema proizvoda koji se kuha zatvoren u vrećici, zajedno s dodanim začinima, duže vremensko razdoblje i na niskim temperaturama. Takvim načinom termičke obrade proizvoda cilj je omekšati strukturu mesa i učiniti ga sočnijim, a istovremeno zadržati začine te istaknuti okus samog proizvoda. Benefiti slow cookinga su poboljšani okus jer se meso marinira u vlastitom soku, bolja tekstura i mekoća mesa, smanjeno vrijeme pripreme jela te brza i jednostavna priprema.

Novu PIK-ovu liniju, pomoću koje barem na jedan dan svi mogu postati chefovi, čine tri proizvoda: Pulled pork/Trgana svinjetina, Spare ribs/Svinjska rebarca i Pork knuckle/Buncek.

PULLED PORK, točnije trgana svinjetina, napravljena je od mesa s hrvatskih farmi. Prilikom proizvodnje kuha se šest sati, a porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju. Idealno ju je poslužiti u pecivu ili tortilji, a može se jesti i klasično s prilogom.

SPARE RIBS ili svinjska rebarca pri proizvodnji se kuhaju pet sati na temperaturi od 83°C. Kao i u slučaju Pulled Porka, porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju. Rezultat je uvijek isti – sočno jelo, toliko mekano da se meso samo odvaja od kosti.

PORK KNUCKLE ili svima dobro poznata svinjska koljenica, tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske, kuhaju se pet sati u PIK-u na temperaturi od 78°C. Konačan rezultat, nakon što se u pećnici peče 45 minuta, je hrskava korica iza koje se krije nezaboravan buncek kojeg će svi obožavati.